Munkatársak

Bartók Beáta (Horváthné Bartók Beáta)

zenei szerkesztő, szerkesztő - riporter

Műsoraim

Andante, Déli muzsika, Esti ima, Gospel, Jazzmuzsika, Kívánságműsor, Népzenei Kincsestár, Nosztalgiacsokor, Szerzetesek félórája, Vasárnapi kívánságműsor

Végzettségeimet tekintve hegedű-, magánének-, szolfézs-, ének-zene, és magyartanár; valamint újságíró - szerkesztő vagyok. A Szent István Rádióban zenei szerkesztőként tevékenykedek, emellett hegedűt és magánéneket tanítok, rendszeresen fellépek szólóban az ország különböző településein mindkét minőségemben, és időnként külföldön is. Az Egri Szimfonikus Zenekarnak idén huszonegy éve már, hogy tagja vagyok. Hiszem, hogy a Jóisten által nekem adott feladat, azaz a küldetésem a zene által teljesedhet ki, ami minden nap átmossa szívemet-lelkemet, sejtjeimet; feltölt, boldoggá tesz. Ezt a boldogságot, és harmóniát próbálom továbbadni családomnak - két kislány édesanyjaként -, a körülöttem élőknek; valamint a rádión keresztül, az általam válogatott zenék segítségével Önöknek, hallgatóknak is.

"Isten azért teremtette a zenét, hogy szavak nélkül tudjunk imádkozni." (J. L.)

Email
Tovább

Bérczessy András

főszerkesztő, igazgató

Műsoraim

Hétvégi levél, Közélet, Szószóló

A budapesti Vörösmarty Mihály Gimnáziumban érettségiztem, majd az Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán hittanár, a Pécsi Tudományegyetemen személyügyi, később  humánmenedzser végzettséget szereztem, média specializációval. Időközben számos tanfolyam, kurzus elvégzésével igyekeztem naprakészen tartani, illetve bővíteni ismereteimet, tudásomat.

2014-ben kerültem a Szent István Rádió és Televízió szerkesztőségébe, korábban – 15 éven keresztül – az egri Városi Televíziónál dolgoztam, külsős, később belsős, majd vezetői beosztásban.

A Szent István Rádió és Televízió főszerkesztőjeként a szakmai munka irányítása a feladatom, igazgatóként a szervezet működtetésének segítése.  Természetesen a műsorkészítésben is vállalok feladatot, a Szószóló és a Kötetlenül  című műsorokban hetente jelentkezem, a Közélet című műsort havi egy alkalommal szerkesztem.  Havonta kétszer a Hétvégi levél című rádiós jegyzetet is én készítem. Nős vagyok, két szép leányom van.

Email
Tovább

Birincsik Márton

zenei szerkesztő

Műsoraim

Kívánságműsor, Magyar nóta összeállítás, Népzenei kincsestár, Nosztalgia csokor

2017 tavaszán csatlakoztam a Szent István Rádió csapatához. Feladatkörömet tekintve zenei szerkesztőként munkálkodom. Katolikus, zenész családban nevelkedtem, így már kisgyermek koromban megismerkedhettem a zenei stílusokkal. Zenei szerkesztőként szeretném a rádió hallgatók, az idősebbek és a fiatalabbak zenei igényeit kielégíteni, a különböző zenei összeállításokkal megmutatni a világ zenei sokszínűségét.

Email

Dankó Zsuzsanna (Dian-Dankó Zsuzsanna)

szerkesztő - riporter, szerkesztőségi munkatárs

Műsoraim

Úton és Útfélen, Zöld Hullám, Hangoló, Evangélium, Hitvalló, Lélek szava, Püspökkenyér, Csúcs és Forrás, Rózsafüzér imádság, Szentek, szent életű emberek

Dankó Zsuzsanna vagyok, 2008. óta dolgozom a Szent István Rádió munkatársaként. Az egri Eszterházy Károly Főiskolán történelem szakon végeztem, párhuzamosan az Egri Hittudományi Főiskola hittanár-nevelő szakja mellett. Az évek során nagy örömömre szolgált, hogy a magyar nyelvű evangéliumok utáni elmélkedéseket, Barsi Balázs atya gondolatait közvetíthetem a hallgatók felé. A Hitvalló című műsorok szerkesztésével olyan hitbeli igazságokat, értékes gondolatokat adhatok, amelyek számomra is mindig megújulást hoznak. Szerkesztési feladataim közzé tartozik még dr. Katona István nyugalmazott püspök atya – Szentek, szent életű emberek című sorozatának, Dolhai Lajos atya Csúcs és Forrás című műsorának, Szabó József spirituális atya és Deli Lajos atya Lélek szava című műsorunkban elhangzott gondolatainak szerkesztése és adásba tétele. 2013 nyara óta, a heti rendszerességgel, szerdánként hallható Úton és Útfélen Ország és Világjáró Turisztikai Magazin készítője és szerkesztője vagyok. 2014 decembere óta végzem a Zöld Hullám (korábban Nektek adom a Földet) Felelősen együtt a Földért környezetvédelmi magazin készítését Grunda János kollégámmal együtt. Legújabb rádiós projektünk, amiben koordinátorként és szerkesztőként dolgozom, a Szent Imre Katolikus Iskolarádiós Hálózat kiépítése az Egri Főegyházmegye területén és a rádiós, ifjúsági műhely műsorának a Hangolónak a szerkesztése.

Email
Tovább

Domán Vivien

szerkesztő-riporter

Az egri Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnáziumban érettségiztem, majd tanulmányaimat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi karán folytattam. 2017-ben a diplomám átvétele után kerültem a rádió csapatába, ahol jelenleg szerkesztő-riporteri munkakörben dolgozom. Napi rendszerességgel készítek interjúkat a regionális hírekbe illetve a Kora esti hírmondó című műsorba, valamint egyéb adásokba is besegítek. Boldog vagyok, hogy a város közéleti eseményeiről és programjairól tudósítva eljuttathatom a hallgatókhoz az aktuális híreket. Emellett gondozom rádiónk tokaji hullámhosszát, valamint szerkesztő-műsorvezetője vagyok a Sziluett című női magazinműsornak, amelyben a nőket foglalkoztató és érintő témákról első sorban a női lélek rejtelmeit kutatva igyekszem minél nőiesebb témákkal kedveskedni hallgatóinknak. Szabadidőmben a szalézi nővérek oratóriumában animátorkodom és ezt a fiatalos karizmát igyekszem munkám során is tükrözni.

Email
Tovább

dr. Farkas Éva

szerkesztő - riporter

Műsoraim

Merítés, Kávéház

Egerben születtem, a Dobó István Gimnáziumban érettségiztem 1975-ben.

A Pécsi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi karának elvégzése után  (1980) az Alpári Gyula Közgazdasági

Szakközépiskolában tanítottam 7 évig közgazdasági és jogi tantárgyakat, valamint magyar nyelv- és irodalmat. Időközben bölcsész diplomát is szereztem az ELTE-n 1983-ban.

1987 óta élek Budapesten. Akkor kezdtem külsősként dolgozni a Magyar Rádióban, 1989-től 2015-ig pedig belsős munkatárs voltam.

 

Műsorom a Merítés, mely kulturális témákkal foglalkozik országos kitekintésben.

Email
Tovább

Elek Tibor

gondnok

Indulástól, azaz 2000 szeptemberétől vagyok a rádió munkatársa. Nem sokkal érettségi után kerültem a rádióhoz, s időközben hittanári diplomát szereztem a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.

Fő tevékenységeim a beszerzés, ügyintézés, általános karbantartás, gondnoki és irodai feladatok ellátása.

Email

Farkas Erzsébet

szerkesztő-riporter, műsorvezető

Műsoraim

Évezredek asztalánál, Játék, Kultúrkör, Mesterségem címere, Sziluett, Kávéház, Vasárnapi kívánságműsor, Névnap-Kalendárium, Kulturális programajánló, Nosztalgiázzunk Laci atyával

 

A kezdetektől, 2000. augusztusától dolgozom a Szent István Rádiónál. A Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karán diplomáztam 2002-ben, majd ezt követően 2005-ben a Master Media School tanfolyamán szerkesztő-riporter - műsorvezető képesítést szereztem.

 

Jelenleg a minden héten jelentkező Mesterségem címere című portré- és az Évezredek asztalánál című gasztronómiai műsorokat készítem. Hetente a Kultúrkör című műsorunkban kulturális programokat ajánlok a kedves hallgatók figyelmébe és havonta a Sziluett című női magazinműsor adásait is én állítom össze.

 

Mindemellett nagy örömmel tölt el, hogy péntekenként, valamint egy hónap több szombatján is szerkesztem és vezetem a Szent István Rádió reggeli Napköszöntő című műsorsávját, közérdekű információkkal és játékkal színesítve.

 

Sőt a vasárnapi kívánságműsoroknak és az ünnepnapokon jelentkező különkiadásoknak is én vagyok a műsorvezetője.

 

A portréműsorok készítése közel áll a szívemhez, ezt az is bizonyítja, hogy a Mesterségem címere című portréműsorom mellett az évek során a Kávéház című műsor számos adását is Én szerkesztem.

 

Kéthetente keddenként jelentkezik a Nosztalgiázzunk Laci atyával című műsorom, amelyben Széles László lőrinci plébánossal igazi nosztalgikus zenei időutazásra invitáljuk kedves hallgatóinkat.

 

Rádiónk a „Jó Hír Hangjaként” indult 2000-ben, és én is ennek a „Jó Hírnek” a közvetítésére törekszem műsoraim és riportjaim készítése során.

 

Email
Tovább

Federics Róbert

szerkesztő - operatőr

2001 őszén az Egri Főegyházmegye Ifjúsági irodájának vezetésére kaptam megbízatást. Mivel az intézmény egy épületszárnyban volt az induló rádióval, így kezdetektől módom volt bepillantani a médium életébe. A rádió akkori igazgatója, Szarvas István atya jóvoltából, 2003-ban már én is kipróbálhattam magam, mint – úgynevezett „külsős” – műsorkészítő, az Iránytű nevű ifjúsági magazint ugyanis ekkor indítottuk el, az akkor még itt dolgozó Diós Judit kolléganőmmal együtt. A rádiós munkát három év után föl kellett adnom a megnövekedett ifjúsági feladatok miatt, el kellett köszönnöm az Iránytűtől. Ebben az időszakban már egyre többet filmeztem az ifjúsági munka mellett, számos egyházi rendezvény dokumentálását végeztem, keresztény könnyűzenei klipeket, különböző reklám és koncertfilmeket készítettem. Az internet is egyre jobban előtérbe került, egyszerűsödött a videók kezelése, fel és letöltése,ezt a felismerve Dr. Ternyák Csaba érsek úr egy egyházmegyei videó portál elindítását határozta el, megtisztelő hogy ennek kigondolásában, megvalósításában nagyban számított rám. Így indult el a Szent István Televízió 2011-ben, ahol ettől az időtől kezdve teljes állásban tevékenykedem, lezárva az ifjúsági irodában töltött tíz évemet. A televíziózással egy kicsit a rádióhoz is visszatértem, hiszen számos műsorunk hanganyaga a rádióban is hallható.

Email
Tovább

Fehér József

technikus

Középiskolai tanulmányaimat Esztergomban a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumban végeztem. A főiskola elvégzése után évekig villamos mérnökként dolgoztam.

A rádiónak 2000 októberétől vagyok tagja, technikusi munkakörben.

A mindennapokban a szentmisék közvetítése, az élő adások során találkozhatnak a nevemmel.

Nagy örömmel tölt el, hogy a munkámmal én is hozzájárulok, hogy a „Jó hír hangja’ jó minőségben, minél több hallgatóhoz juthasson el.

Email
Tovább

Fekete Gábor

szerkesztő - riporter, tudosító

Műsoraim

Kora esti hírmondó, Regionális hírek

2004 augusztusától vagyok a Szent István Rádió munkatársa regionális tudósítóként. Tevékenységem Gyöngyös, Hatvan és vonzáskörzeteik eseményeire orientálódik, riportjaimat a Kora esti hírmondóba és a Regionális hírekbe készítem.
Az újságírói iskolát a Komlósi Stúdióban végeztem. Végzettségeim továbbá: teológia, művelődésszervező, protokoll szakértő, kommunikációs vezető és szóvivő. Ezen ismereteimet is igyekszem belecsempészni riportjaimba. A több mint 10 éves szakmai tapasztalat mellet jó emberi kapcsolatokat is ápolok valamennyi város és település vezetésével, munkám során igyekszem figyelemmel kísérni tevékenységüket, kulturális és közéleti eseményeiket.
Örülök annak, hogy a jó hír hangjához én is hozzájárulhatok!
Mindenkinek kellemes rádiózást kívánok!

Email
Tovább

Grunda János

szerkesztő - riporter, tudosító

Műsoraim

Érték-adó, Kilátó, Kora esti hírmondó, Közelkép, Lélek szava, Megmaradni, Zöld Hullám-Felelősen együtt a Földért, Regionális hírek

Miskolcon születtem 1983-ban és görögkatolikus papgyerekként elmondhatom magamról, hogy már három megyében is éltem. A Debreceni Egyetem bölcsész kara után egy évet Kárpátalján töltöttem, majd Németország következett. 2009 őszétől dolgozom a Szent István Rádiónál, és főleg Miskolcon tevékenykedem. Az Érték - adó, a Nektek adom a Földet, a Közelkép, valamint a Lélek szava c. műsorokban való közreműködésemen kívül, nagyon büszke vagyok a Megmaradni című műsorunkra, mely a határon túli magyarság közéletével foglalkozik. Ezen kívül hétköznaponként a Hírmondó magazinba miskolci tudósításokat küldök. Nagyon örülök, hogy Farkas Erzsébettel és gyerekkori jó barátommal, unokabátyámmal Molnár Andrással dolgozhatok együtt a miskolci stúdióban. A Kilátó című műsor révén, nagyon megszerettem Hegyalja vidékét, sok értékes emberrel, témával találkoztam már az évek során.  Remélem, hogy riportjaimmal, műsoraimmal sikerül a rádiónk értékítéletének megfelelően tájékoztatni hallgatóinkat napjaink eseményeiről.

Email
Tovább

Hamar Dénes

gazdasági vezető

Az indulás óta vagyok a Szent István Rádió gazdasági vezetője. A Miskolci Egyetemen végeztem okleveles közgazdászként, feladatom a működéshez kapcsolódó pénzügyi és számviteli feladatok ellátása.
Nős vagyok, két fiú gyermekünk van, Egerben élünk.

Email

Kakuk Lászlóné

takarítónő

1952. április 14. születtem Egerben. Az általános iskola elvégzése után a Finom-szerelvény gyár dolgozója lettem. 34 évet dolgoztam a gyárban, majd rokkant nyugdíjaként az Agria Humán Kft-nél dolgoztam 13 évet. Egy leényom van és három egyetemista unokám. Sajnos a férjem 20 éve meghalt.

Email

Klész Beáta (Hunyadi-Buzásné Klész Beáta)

szerkesztő - műsorvezető

Műsoraim

Kávéház, Kora esti hírmondó, Kultúrkör, Múltunk pillérei

 

2001-ben végeztem az Eszterházy Károly Főiskola kommunikáció-történelem szakán, majd 2016-ban ugyanott történelemtanár MA fokozatú diplomát szereztem. Az élethosszig tartó tanulás híveként folyamatosan képzem magam, jelenleg az ELTE Társadalomtudományi Kara közösségi és civil tanulmányok mesterképzésén próbálom keretbe rendezni eddigi tudásomat.

 

Műsoraim: Közélet, Kultúrkör, Múltunk pillérei, ezeken túl bemondói feladatokat is ellátok, valamint a Kora esti hírmondót szerkesztem heti két-három alkalommal.

 

Öröm számomra, hogy műsoraimban több mint 20 éve az aktuális eseményeken túl, kulturális és lelki értékeket, valamint a magyarság történelmével kapcsolatos tényeket, kutatásokat közvetíthetek kedves hallgatóink felé.

 

Email
Tovább

Koleszár Krisztián

szerkesztő - riporter, tudosító

Műsoraim

Kora esti hírmondó, Regionális hírek

Egy szép zempléni kisvárosban Sárospatakon, vagy ahogy sokan nevezik a "Bodrogparti Athénben" születtem. Érettségi után, jelentkeztem az Egri Érseki Papnevelő Intézetbe, ám tanulmányaimat végül Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hittanár szakán végeztem el. Ezalatt a sátoraljaújhelyi Piarista Kollégiumban dolgoztam, mint rendszergazda. Közben a sátoraljaújhelyi adó frekvenciájának megnyerésével megszólalt térségünkben is az akkori Magyar Katolikus Rádió. 2004 tavaszán kerestem meg a rádiót, ahol azóta is a térség tudósítójaként dolgozom. Az egyetem elvégzése után visszakerültem Sárospatakra, 2005-2012-ig a Református Kollégium Gimnáziumában, majd 2012-től a Vay Miklós Református Szakképző Iskolában dolgozom hitoktatóként.
Az egyházközségemben képviselőtestületi tag vagyok, valamint Dr. Ternyák Csaba érsek atya engedélyével lelkipásztori kisegítő szolgálatot látok el.
2006-ban megnősültem, boldogan élek feleségemmel, és három kislányunkkal (Teodóra, Viktória és Johanna).
A rádióban kezdettől fogva az aktuális hírműsorok helyi tudósítója vagyok, emellett kollégáim által szerkesztett műsorokba küldök riportokat. Témáim között helyet kapnak, mind az egyházi, kulturális, mind pedig a közéleti események.
Mottóm: "Kérd munkádra az Isten áldását, de ne azt kérd, hogy a munkát Ő végezze el helyetted!"

Email
Tovább

Kónya Éva

szerkesztő - riporter, tudosító

Műsoraim

A zene mesterei, Hallgassuk együtt!, Nem középiskolás fokon, Tér - kép

„Hiszek benne, én bárhol járok, hogy
a zene szeretete kitágítja a világot.”

 

(Punnany Massif – Kantáta dalszöveg)

 

A zene szeretete meghatározó az életemben, a békéscsabai zeneművészeti szakközépiskola elvégzése után kerültem Egerbe, ahol az Eszterházy Károly Főiskolán Ének- zene szakos tanári diplomát szereztem. További tanulmányaimat Etika, ember- és társadalomismeret szakos bölcsészként folytattam. 2008. augusztusától dolgozom a Szent István Rádióban. Több mint öt éven át töltöttem be a zenei szerkesztő munkakört, ebben az időszakban örömmel voltam társszerkesztője A zene mesterei című műsornak. 2013 novemberétől új feladatokat bíztak rám, így szerkesztő-riporterként a törökszentmiklósi adónkon (96,4 MHz) naponta jelentkező Tér- kép című műsort készítem, amelyben Jász-Nagykun-Szolnok megye és Törökszentmiklós mindennapjaiba tekinthetnek be, valamint az aktuális hírműsorok regionális tudósítója vagyok. A zene továbbra is fontos része maradt az életemnek és munkámnak, míg a Nem középiskolás fokon című irodalmi sorozat felelős szerkesztőjeként, a zene és az irodalom összhangját mutathatom meg Önöknek, addig a Hallgassuk együtt! című műsorunkban a hazai és a külföldi könnyűzenei élet világában barangolhatunk együtt hallgatóinkkal.

 

Elérhetőség:

5200 Törökszentmiklós, Kossuth Lajos út 149.

Telefon: +36-30/273-7186

Email
Tovább

Kovács Krisztina (Péderi-Kovács Krisztina)

zenei szerkesztő

Műsoraim

Andante, Déli muzsika, Esti ima, Gospel, Jazzmuzsika, Kívánságműsor, Népzenei Kincsestár, Nosztalgiacsokor, Szerzetesek félórája, Vasárnapi kívánságműsor
Email

Kriston Tamás

szerkesztő - riporter

Műsoraim

A régió sportja, Egyházi hírek,Hajrá magyarok, Hírek, Kora esti hírmondó, Lapszemle, Regionális hírek

Végzettségem szerint magyar-könyvtár szakos tanár vagyok. Kazincbarcikán élek családommal, magyart tanítok egy Kazincbarcika melletti faluban, Szuhakállóban. A Szent István Rádió munkatársa 2001-től vagyok. Kezdetben tudósítóként, illetőleg hírszerkesztőként dolgoztam. Ezt követően kaptam azt a megtisztelő feladatot, hogy felügyeljem a sport területét a rádióban. Jelenleg három területen dolgozom, tudósítóként a kazincbarcikai körzet feladatait látom el, hírszerkesztőként szombatonként találkozhatnak velem a kedves hallgatók, a harmadik terület  pedig a már korábban említett sport. Rádiónkban hétfőtől szombatig, a délutáni hírblokkban tíz perces regionális sportösszefoglalót hallhatnak, melyek elkészítése az én feladatom. Ez a műsor a régiónkban történt sporteseményeket dolgozza fel. Ezen kívül hétfőnként Hajrá magyarok címmel szerkesztem a Szent István Rádió sportmagazinját. Ebben a műsorban a hazánkat érintő legfontosabb sporteseményeket dolgozom fel.

Email
Tovább

Kvaszinger Jenő

technikus

Technikusként  élő közvetítés , adásvezérlés  és felvételek készítése a feladatom. 2003 májusában csatlakoztam a rádió csapatához.

Email

Molnár András

szerkesztő - riporter

Műsoraim

Iránytű, Kilátó, Közélet, Névnap - Kalendárium, Segíthetünk?

1981. február 3-án születtem Sajószentpéteren. 1999-ben érettségiztem a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban, hatosztályos képzés keretein belül. Ezután 2003-ban Nyíregyházán, hittanár-rajz szakon diplomáztam. A hittanár szak mesterképzését is elvégeztem 2008-ban,  közben a Miskolci Egyetemen posztgraduális képzésbe kezdtem, Európa tanulmányok szakon, itt  2005-ben végeztem.

2004 tavaszától vagyok ennek az erős csapatnak a tagja, hírszerkesztőként tájékoztattam 6 éven keresztül a hallgatókat az aktuális eseményekről. Ezen kívül az Iránytű című ifjúsági magazinműsor pénteki kiadása is az enyém volt. 2010. októberétől a miskolci stúdióhoz kerültem, és teljesen megváltozott az életem. A pénteki Iránytű mellett keddenként is én szerkesztem az ifjúsági magazinműsort, amit mind a két napon 16:30-tól hallhatnak. Ezen kívül a Segíthetünk? című adás összeállítása is az én feladatom (a hónap utolsó hetét leszámítva), ez csütörtökönként délelőtt 9 óra 5 perckor kezdődik a Szent István Rádió hullámhosszán. Havonta kétszer a Közélet című műsor is az én kezeim közül kerül ki, kulturális-közéleti témákkal hétfőnként délelőtt 10-től sugározzuk. Kéthetente a Hegyaljai településekről készítek magazinműsort Hegyaljai látkép címmel, amit a tokaji torony sugároz, első sorban Szerencs és környéke közéleti, kulturális és szabadidős eseményeiről számolunk be, vagy éppen ezekre hívjuk meg a hallgatókat. Végül, de nem utolsó sorban, hétfőn reggelente én ébresztem Önöket műsorvezetőként, akkor például velem játszhatnak és a kalendárium eseményeit is az én szerkesztésemben ismerhetik meg.

Tartalmas időtöltést kívánok Kedves Hallgatóinknak!

Email
Tovább

Pap Ildikó

szerkesztő - riporter, műsorvezető

Műsoraim

Cseperedő, Egymás közt, Kapcsolat, Karitasz percek, Közelkép, Mit tegyek?, Mustármag, Szerzetesek félórája,

2000 óta, tehát a kezdetektől tagja vagyok a rádió szerkesztőségének.
Hivatásomnak tekintem, és ajándék a munkám, amely a kisfiam mellett életem jelentős részét kitölti. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint műsoraim száma és sokszínűsége. A Mit tegyek, a Közelkép, az Egymás közt, a Cseperedő, a Mustármag, a Karitasz percek, a Kapcsolat és a Szerzetesek félórája című műsoraimban mindig az aktualitásra törekszem, és a valódi értékeket igyekszem megmutatni. Annál is inkább, mert tudom, hogy értékvesztett, hagyományaihoz alig kötődő társadalmunkban egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan dolgozzuk fel, hogyan tárjuk hallgatóink elé, a ránk zúduló rengeteg információt.

 

2011-ben a Szent István Televízió elindulásakor bővült a feladatköröm. Szerkesztő-műsorvezetőként a havonta jelentkező, Hívtál Uram, itt vagyok című portréműsorban az egyházmegyében élő lelkipásztorokat igyekszem bemutatni, az Egy kávé mellett című műsorban pedig mindennapjainkat érintő kérdésekről beszélgetünk, az élet különböző területein tevékenykedő személyekkel. Emellett a Televízió tudósításainak, riportjainak készítésében, szerkesztésében is aktív szerepet vállalok.

Email
Tovább

Papp Péter

szerkesztő - műsorvezető

Műsoraim

Itt élünk, Közélet

Petneházán, Szabolcs megyében születtem 1958-ban. Népművelő, valamint földrajz – történelem tanári képesítéssel rendelkezem, ezért műsoraimban főként  e területek ismereteit használom fel.

A művelődési ház igazgatói és tanári munkák után, 2001. januárjától dolgozom a Magyar Katolikus Rádió, majd Szent István Rádió munkatársaként. 2008-tól azonban újra az iskolában vállaltam munkát, így  már nem vagyok főállásban a rádiónknál, hanem  csak az alábbi műsorok szerkesztésében vállalok szerepet

Itt élünk: kárpát-medencei kulturális,természet-és környezetvédelmi magazinműsor

Közélet: magazinműsor

Műsorvezetés: szombaton négyhetente, mely során a reggeli beszélgetésekben ismert, vagy érdekes személyeket mutatok be.

Email
Tovább

Paróczai Bernadett

zenei szerkesztő

Műsoraim

Andante, Déli muzsika, Gospel, Jazzmuzsika, Kívánságműsor, Népzenei Kincsestár, Nosztalgiacsokor, Vasárnapi kívánságműsor 

A rádióban zenei szerkesztőnek lenni a legjobb. Legalábbis szerintem. Az a feladatom, hogy megtaláljam azt a zenét, ami az adott műsorhoz, annak hangulatához illik. Rá kell éreznem, mikor kell a zenének szórakoztatnia, pihentetnie, hangsúlyoznia a mondanivalót, vagy élét vennie a dolgoknak. A zene teremt átmenetet az egyes műsorok között, elválaszt és összeköt.

 

Mikor 2000 nyarán megtudtam, hogy ezt a feladatot szánják nekem, kicsit megijedtem, mert úgy képzeltem, csak akkor lehetek jó zenei szerkesztő, ha kívülről fújom az összes zenemű fő témáját, és felismerek minden slágert és előadót, melyet épp meghallok. Nos, ez nem volt így akkor, és nincs így ma sem. Hiszen aki ismeri a tengert, az sem ismeri annak minden csepp vizét. Minden nap találok valami újat, szépet, melyet közkinccsé tehetek, és ez boldogít.

 

Mindenekfelett Istennek szeretnék megfelelni, aki elhívott erre a „munkára”. Ő az első számú főnököm és munkatársam.

Vele kezdem és végzem a műszakjaimat, Tőle kérek ötletet, ha nekem nincs. Soha nem hagyott még cserben.

Akkor sem, amikor a katolikus gimnáziumot választottam, pedig a tanárok azt mondták: tönkre teszem ezzel az életem; akkor sem, amikor a biztosnak tűnő magyar – ének- zene szakos tanári pályát hagytam ott a rádióért.

Email
Tovább

Péderi Zsolt

műszaki vezető

2000-ben a rádió indulásakor kezdtem el dolgozni technikusként, majd 2003-tól műszaki vezetőként irányítom a technikusi csapatot, biztosítom napi szinten a műszaki hátteret. Szervezem az élő közvetítéseket, felvételeket, rádiónk rendszer-informatikai, adástechnikai karbantartását, fejlesztését végzem.

Email

Simon György

szerkesztő - riporter

Műsoraim

Kávéház, Közelkép

A Szent István Rádió és Televízió mély megrendüléssel tudatja, hogy Simon György örökös főszerkesztő 2020. augusztus 8.-án elhunyt.

Simon György 2000 júliusában került a rádióhoz, még az első adásnap előtt. Technikusként, majd műszaki vezetői beosztásban tevékenykedett 2003 májusáig, amikor a számára igen megtisztelő főszerkesztői megbízást megkapta, melyet 2013. december 31-éig látott el. Nyugdíjasként, havonta egy-egy Kávéház és Közelkép műsort készített.

Email
Tovább

Sinkovics Andrea

szerkesztő - riporter

Műsoraim

Egyházi hírek, Érték-adó, Hírek, Közélet, Lapszemle, Lélek szava, Mustármag, Névnap -Kalendárium, Regionális hírek

A Kossuth Lajos Tudományegyetemen történelemtanári, valamint művelődési és felnőttképzési menedzser szakán diplomáztam. Ezt követően közgazdászként az Eszterházy Károly Főiskolán végeztem. Újságírói szakképesítést a Nemzeti Újságíró Tanodában, Budapesten szereztem.

Már ötödéves egyetemistaként tudósítottam az Egyetemi Lelkészség rendezvényeiről.

2003 őszétől dolgozom a Szent István Rádiónál, jelenleg hírszerkesztőként és riporterként.

Az Érték-Adó gazdasági magazin felelős szerkesztője, valamint a Közélet, a Mustármag és a Lélek szava című műsorok szerkesztő-riportere vagyok. Örömmel és hivatástudattal dolgozom azért, hogy „a jó hír hangja” minél több emberhez eljusson. Fontosnak tartom, hogy azt a keresztény értékrendet, amit Istentől a családomon keresztül kaptam, a műsoraimmal is közvetítsem.

Email
Tovább

Somogyi Márton

technikus

2008 augusztusában csatlakoztam a technikusok táborához. Ismert környezetben, barátságos kollégák fogadtak, mivel a tanulmányi gyakorlati időmet volt szerencsém a rádióban eltölteni, még 2006-ban.

A média világa nem volt ismeretlen számomra, korábban operatőrként tevékenykedtem, a füzesabonyi városi televíziónál. Hol találkozhat velem a kedves hallgató? A reggeli játékok alkalmával velem osztja meg elsőként a helyes megfejtéseit, a közvetítések alkalmával együtt imádkozzuk végig a szentmiséket, rózsafüzér imádságokat. 

Email
Tovább

Somosvári Eszter Anna

szerkesztő-riporter

2000-ben végeztem a Miskolci Egyetemen magyar, 2002-ben angol, 2005-ben angol-magyar szakfordítóként. A kezdetektől, 2000-től a rádióban dolgozom. Az első időkben a Közélet rovatot erősítettem, ma pedig - jó 15 éve - a rádió irodalmi műsorait készítem. Ezek a Beszélő könyvek, Könyvtári barangolás, Nap verse, Esti mese, Napi ima és az Erdő fohásza c. műsor irodalmi része. Riportműsort is készítek, így havonta egy Közelképet, de olykor – olykor más műsorokban is hallhatják hangomat.

Email
Tovább

Szarvas István

elnök

Műsoraim

Az irgalmasság órája, Egyházfórum, Daloljatok az Úrnak, Hitvalló (pénteken), Katedrális, Neuma

2003 augusztusa óta vagyok a rádió igazgatója és a Magyar Katolikus Rádió Alapítvány elnöke.
Jelenlegi műsoraim: Neuma, Egyházfórum, Hitvalló (pénteken), Daloljatok az Úrnak

 

Email

Tikovits Ernő

szerkesztő - műsorvezető

Műsoraim

Az erdő fohásza, Gaudete, Játék, Krisztuskereszt az erdőn, Kulturális programajánló, Névnap - kalendárium, Tudományról, kultúráról mindenkinek

A rádiónak én is alapító tagja vagyok, s így nem kis örömömre láthattam, hogyan nőtte ki magát egy maréknyi lelkes kezdő csetlés-botlásából, Észak-Magyarország meghatározó médiumává. S ami még inkább örömömre szolgált, hogy láthattam miként marad meg mindenféle ellehetetlenítés és hanghullámverés közepette a rádió hajója. Teológiai és újságíró diplomával kerültem a szerkesztőségbe, s ezeket közel s távol itt tudom leginkább kamatoztatni.

Email
Tovább

Urbán Péter

Fájdalommal tudatjuk, hogy Urbán Péter, a Szent István Rádió és Televízió munkatársa, marketing vezetője 2020. január 11-én türelemmel és reménnyel viselt hosszú betegség után megtért a Teremtőhöz.

Péter 2002. óta szolgálta a katolikus médiumok ügyét, nevéhez fűződik a szerkesztőség arculatának kialakítása, valamennyi képi megjelenés és szignál megalkotása. Az ő ötletére vette fel rádiónk államalapítónk, Szent István nevét 2004-ben. A rádióhallgatók körében nagyon népszerűek voltak színvonalas, igényes zenei műsorai. Sportemberként és zenészként is ismerték sokan. Pétert a Szent István Rádió és Televízió saját halottjának tekinti.

 

 

Email
Tovább

Vanyó Boglárka (Kissné Vanyó Boglárka)

operatőr - vágó

Ha röviden jellemeznem kell magam, akkor két szó mindenképpen eszembe jut: életvidám és sokszínű. Főiskolai tanulmányaim alatt elvarázsolt a filmezés világa. Alapvetően vizuális típus vagyok, szeretek képekben gondolkodni. A filmezés pedig egyfajta önkifejezés számomra, amely által megmutathatom kreativitásomat. Örülök, hogy a Szent István Televíziónál dolgozhatok, mert az embereknek valódi értékeket közvetíthetünk műsoraink által, mindezt fiatalos, és lendületes módon.

Email
Tovább

Varga Ildikó

hírszerkesztő-bemondó

Műsoraim

Egyházi hírek, Gondolatok, Hírek, Lapszemle, Regionális hírek,

2004 óta vagyok a Szent István Rádió munkatársa. Kezdetben marketing-asszisztensként tevékenykedtem, jelenleg hírszerkesztő-bemondóként dolgozom.

Nagy szeretettel olvasok fel lelkiségi irodalmat, evangéliumi elmélkedést, melyet a reggeli szentmise közvetítés előtt hallhatnak.

Szerencsésnek érzem magam, hogy a rádió csapatában egy nemes célért dolgozhatom, amelyet az alábbi XIV. századi feljegyzés fogalmaz meg:

"Krisztus ma a kezünk által végzi munkáját,

Lábunk által járja útjait, hogy az embereket magához hívja,

ajkunk által szól, hogy az "Örömhírt" az emberekhez elvigye.

Rajtunk múlik, hogy eljut-e az emberekhez."

 

Email
Tovább

Varga Orsolya (Varga Mária Magdolna)

szerkesztő - műsorvezető

Műsoraim

Cseperedő, Esti mese, Játék, Kérem a következőt!, Kora esti hírmondó, Mindennapi egészségünk, Névnap - Kalendárium,

2000-ben diplomáztam a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetemen. Ott szerzett tudásomat az egri színházban kamatoztattam, mielőtt tagja lettem volna a Szent István Rádió csapatának, 2003 őszén. Eleinte bemondóként, majd reggeli műsorvezetőként köszöntöttem Önöket a mikrofon mellől. 2006-ban a Mással-hangzó című könnyűzenei műsorban váltam igazán szerkesztővé. 2007-ben és 2008-ban két gyönyörű kislánnyal ajándékozott meg az élet. 2011 elején tértem vissza a mikrofonhoz, először Hírmondó szerkesztőként, majd legnagyobb örömömre műsor-készítőként.

Márai Sándor szavait idézve:

"az igazi élmény az ember számára önmagának megismerése. A világ megismerése érdekes, hasznos, gyönyörködtető, félelmes vagy tanulságos; önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás. Rómában vagy az Északi Sarkon járni nem olyan érdekes, mint megtudni valami valóságosat jellemünkről, tehát hajlamaink igazi természetéről, a világhoz, a jóhoz és rosszhoz, az emberekhez, a szenvedélyekhez való viszonyunkról."

A Kérem a következőt, a Mindennapi egészségünk és a Cseperedő című műsoraimban is erre törekszem: megismerni és másokkal is megismertetni.

Email
Tovább

Vasvári Bernadett (Szecskóné Vasvári Bernadett)

zenei szerkesztő

Műsoraim

Andante, A zene mesterei, Déli muzsika, Gospel, Jazzmuzsika, Kívánságműsor, Népzenei Kincsestár, Nosztalgiacsokor, Vasárnapi kívánságműsor

A zenével való kapcsolatom ötévesen kezdődött, a Zeneóvodában. Azóta szinte egyfolytában énekelek, szolmizálok, hegedülök. Kiegyensúlyozott, katolikus családban nőttem fel. Egyetemi tanulmányaimat ének-zene, és hittanár-nevelő szakon végeztem az Eszterházy Károly Főiskolán, és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán.

 

2007 óta dolgozom a rádióban zenei szerkesztőként. Ez a feladatkör folyamatos tanulásra, új dolgok megismerésére, felelősségvállalásra, nyitottságra ösztönöz, hisz minden műfajban otthon kell lennem a különböző zenei összeállítások, műsorok készítése során.

Fontos számomra a közvetlen kapcsolat a kollégáimmal, valamint a hallgatókkal, akiknek megpróbálom minden zenei kívánságát, kérését teljesíteni. Igyekszem mindig a derűsebb oldaláról szemlélni az életet. A jó zenék mellett gondoskodom a vidámságról és a jókedvről is. Nem is kívánhat az ember jobb dolgot: munka közben, egész nap zenét hallgatni.

Szeretettel ajánlom figyelmükbe "A zene mesterei" című műsorunkat, amely igazi zenei csemege ínyenceknek: legendás énekesek, együttesek a főszereplők, akik évtizedeken át milliókat hódítottak meg zenéjükkel. A műsor kéthetente szombaton, 21 órától hallható.
Külön örömöt jelent, hogy a rádió Gyertyaszentelő Boldogasszony Rózsafüzér Társulat tagjaként is szolgálhatom, építhetem munkatársaimmal a katolikus közösségi életet.

Email
Tovább
 • Bartók Beáta (Horváthné Bartók Beáta) zenei szerkesztő, szerkesztő - riporter
 • Bérczessy András főszerkesztő, igazgató
 • Birincsik Márton zenei szerkesztő
 • Dankó Zsuzsanna (Dian-Dankó Zsuzsanna) szerkesztő - riporter, szerkesztőségi munkatárs
 • Domán Vivien szerkesztő-riporter
 • dr. Farkas Éva szerkesztő - riporter
 • Elek Tibor gondnok
 • Farkas Erzsébet szerkesztő-riporter, műsorvezető
 • Federics Róbert szerkesztő - operatőr
 • Fehér József technikus
 • Fekete Gábor szerkesztő - riporter, tudosító
 • Grunda János szerkesztő - riporter, tudosító
 • Hamar Dénes gazdasági vezető
 • Kakuk Lászlóné takarítónő
 • Klész Beáta (Hunyadi-Buzásné Klész Beáta) szerkesztő - műsorvezető
 • Koleszár Krisztián szerkesztő - riporter, tudosító
 • Kónya Éva szerkesztő - riporter, tudosító
 • Kovács Krisztina (Péderi-Kovács Krisztina) zenei szerkesztő
 • Kriston Tamás szerkesztő - riporter
 • Kvaszinger Jenő technikus
 • Molnár András szerkesztő - riporter
 • Pap Ildikó szerkesztő - riporter, műsorvezető
 • Papp Péter szerkesztő - műsorvezető
 • Paróczai Bernadett zenei szerkesztő
 • Péderi Zsolt műszaki vezető
 • Simon György szerkesztő - riporter
 • Sinkovics Andrea szerkesztő - riporter
 • Somogyi Márton technikus
 • Somosvári Eszter Anna szerkesztő-riporter
 • Szarvas István elnök
 • Tikovits Ernő szerkesztő - műsorvezető
 • Urbán Péter
 • Vanyó Boglárka (Kissné Vanyó Boglárka) operatőr - vágó
 • Varga Ildikó hírszerkesztő-bemondó
 • Varga Orsolya (Varga Mária Magdolna) szerkesztő - műsorvezető
 • Vasvári Bernadett (Szecskóné Vasvári Bernadett) zenei szerkesztő

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala