Iskolarádió indult a sárospataki Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolában

 

IMG_3687

Október a rózsafüzér hava. A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolában minden nap, a Szűzanya közbenjárását kérve egy-egy tized rózsafüzér elimádkozásával kezdődött. A hónap folyamán általános imaszándék, a békéért való fohászkodás volt. Az imádságot minden nap egy-egy osztály vezette, akik egy közösen megfogalmazott imaszándékkal érkeztek, Így pl. a tanárokért, összetartó osztályközösségekért, a családokért, a szegényekért is szólt az ima szava.

IMG_3756

Az iskola többi tanulója az iskolarádión keresztül kapcsolódhatott be a közös imádságba. A technikai hátteret biztosító hangrendszer, a fenntartó Egri Főegyházmegye támogatásával, az előző tanévben épült ki az intézményben. Az idei tanévtől minden reggel „lelki percekkel” indul a tanítás, amelyben egy-egy rövid történetet, vagy éppen a nap ünnepelt szentjét ismerhetik meg a diákok. Az eddig elkészült adások összeállításában az iskola pedagógusai vettek részt. Azóta jó pár diák jelezte, hogy szívesen feladatot vállalna az iskolarádió műsoraiban, amit örömmel vett az iskolavezetés, hiszen ezáltal egy újabb közösség formálódik a katolikus iskolában.

További képek IDE KATTINTVA.

Koleszár Krisztián

 



< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala