Főpásztori áldás az EKKE Gyakorló Iskolájának diákjain és pedagógusain

Az Egri Bazilikában tartották tanévnyitó ünnepségüket az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Technikum pedagógusai és diákjai augusztus 31-én.

Azzal, hogy az Egyetem 2021 augusztusától egyházi fenntartásba került, az intézmény gyakorló iskolája is az Egri Főegyházmegye védőszárnya alatt működik.

 

A tanévnyitó szentmisét bemutató Dr. Ternyák Csaba egri érsek örömmel üdvözölte a bazilikát zsúfolásig megtöltő diákokat. Prédikációjában a főpásztor a tanulást a munka világához hasonlította, amelyben fontos a lelkesedés ébrentartása. A legtöbb embernek óriási segítséget jelent, ha nemcsak saját erőforrásaira kell támaszkodnia, hanem külső segítséget is kap, pl. családtól, barátoktól vagy akár a jó Istentől. Utalt az idei tanév mottójára, mely szerint a szentmise a család erőforrása.

Lehet, hogy a család egy megtört, terheket cipelő, akár válással terhelt család, de szüksége van erőforrásra. A szentmise egy ilyen különleges erőforrás. Arra biztatta a diákokat és tanáraikat, hogy legyen ez a tanév számukra a felfedezések tanéve. Akik eddig nem fedezték fel Isten jelenlétét a szentmisében, a mindennapi életben és saját magukban, azok ebben az évben találjanak rá, mint erőforrásra! Ebben Kovács József iskolalelkész is segítségükre lesz majd.

A szentmise végén Ternyák érsek megáldotta a diákok hittankönyveit valamint áldást kért az intézmény közel 1300 diákjára, pedagógusaikra és az őket segítők életére.

 

Pap Ildikó

kép: Szent István Televízió - Vozáry Róbert

 

 

 

 



< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala