Díjátadóval ünnepelt a Szent Imre Katolikus Iskolarádiós Hálózat

5 évvel ezelőtt kezdte el működését a Szent István Rádió kezdeményezésére a Szent Imre Katolikus Iskolarádiós Hálózat. Mára 13 intézmény a tagja a közösségnek, rendszeresen vesznek részt képzéseken, s heti rádióműsorral rendelkeznek a Szent István Rádió csatornáján.

Az alábbi képre kattintva galéria nyílik!

LM_7873

Az évforduló kapcsán pályázatot hirdetett a rádió szerkesztősége, „Keresd a forrást!” címmel. Két feladat várt a közösségekre: helytörténeti kutató riport készítése és az iskola védőszentjéről hangjáték forgatókönyvének készítése.   Az ünnepélyes díjátadót 2022. november 5-én, Szent Imre ünnepén tartották az egri Líceum kápolnájában.

LM_7828

Dian-Dankó Zsuzsanna, a hálózat koordinátora bevezetőjében a mindennapokban végzett kitartó munkáról szólt, melynek köszönhetően a fiatalok egyre jobban eligazodhatnak a média világában és maguk is képesek arra, hogy színvonalas műsorokat készítsenek.

LM_7835

A díjátadón a szerencsi Bocskai István Katolikus Gimnázium  és Technikum diákjai adtak zenés műsort.

LM_7849

Bérczessy András igazgató, főszerkesztő köszöntőjében szürethez hasonlította az ünnepi eseményt, amikor a munka gyümölcseit élvezhetjük. Gyümölcsként tartjuk számon a megerősödött közösségeket, az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” program kapcsán többszáz gyermek személyes találkozását és a Hangoló című műsort, melyben hétről-hétre megmutatkoznak az iskolarádiósok. Az igazgató köszönetet mondott a támogatásért és bíztatásért a fenntartó Ternyák Csaba egri érseknek és megköszönte kollégái áldozatos munkáját.

LM_7887

Dr. Czapkó Mihály érseki titkár, a bíráló bizottság tagja értékelte a pályaműveket. Emlékeztetett: 1931-ben, amikor XI. Piusz pápa a Vatikáni Rádiót életre hívta, azt mondta, hogy szeretné, hogyha az ő péteri szolgálatát segítené a rádió, és szolgálná evangélium továbbadását és hirdetését. „Valójában ti is csatlakoztatok ehhez a felhíváshoz” – mondta a fiataloknak.

LM_7906

A védőszentek alaposabb megismerése azt is szolgálta, hogy életükbe betekintést nyerhettetek, s láthattátok, hogy ők is ugyanolyan emberek voltak, mint mi vagyunk. A helytörténeti kutatással pedig múltatok egy szeletét tárhattátok fel, éppen ezért ez nem csupán egy feladat volt, amit elvégeztetek, ez egy nagyon fontos szolgálat volt.

LM_7918

A díjátadón az esemény fővédnöke, Ternyák Csaba egri érsek mondott köszöntőt, méltatva az intézmények, a fiatalok erőfeszítéseit. Mint mondta:  a hálózat neve jól kifejezi viszonyát a rádióhoz, hiszen Szent Imre Szent István gyermeke volt, s emiatt is jó szívvel kapott bíztatást, áldást a kezdeményezés, mely mostanra szép eredményeket tudott felmutatni.

közönségnek beszél

A „Keresd a forrást!” cím azt is kifejezi, hogy mi mindannyian keressük forrásainkat, legutóbb egy nagy rendezvény, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus készületében és ünneplésében. Az örök közös forrásunk az eucharisztikus Jézus Krisztus, Isten egyszülött fia, a mi életünk forrása, melyből a mi forrásaink is fakadnak.

LM_7932

A köszöntők után dr. Németh Zoltán EKIF osztályvezető adta át a különdíjakat, majd Ternyák Csaba egri érsek az első három helyezett oklevelét.

LM_8022

Az ünnepi műsor zárásaként a tenki Szent Imre Katolikus Általános Iskola diákjai idézték fel zenés előadásukban Szent Imre életét, majd a hálózat munkájában résztvevő intézmények képviselői számoltak be arról, mint jelent számukra és a diákok számára a közös munka.

csoport vágott

Az ünnep szeretetvendégséggel zárult.

 

 

A pályázat eredménye:

I. díj: Szerencs - Bocskai István Katolikus Gimnázium  és Technikum

II. díj Szerencs - Bolyai János Katolikus Általános Iskola

III. díj Tibolddaróc - Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola II.Rákóczi Ferenc Tagiskolája

 

A zsűri különdíja: Törökszentmiklós Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola, Óvoda

Tematikus különdíjat kapott:

Füzesabony - Széchenyi István Katolikus Általános Iskola

Kál – Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola

Mezőkövesd - Széchenyi István Katolikus Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium

Mezőnyárád -    Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola

Sátoraljaújhely - Szent István Katolikus Technikum és Gimnázium

 

fotó: Lénárt Márton

 

 



< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala