Családbarát együttműködésben az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

 

 

 

Családbarát Egyetem Együttműködést kötött az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom csütörtökön a Magyar Tudományos Akadémia székházában.

A Családok, párkapcsolatok jelene és jövője című konferencia megnyitóján Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára kifejtette: 2010-ben családbarát fordulatot hirdetett a kormányzat. Szavai szerint ennek alapja a stabil, komplex, célzott és rugalmas támogatási rendszer, amelynek egyik eredménye, hogy ma 25 éves csúcson van gyermekvállalási kedv Magyarországon. Hozzátette ugyanakkor: soha nem tehetünk eleget, ha családok támogatásáról van szó.

Prof. Dr Bagdy Emőke előadásában ismertette: a közelmúltban reménykutatást végzett, egyebek között azt kérte, az abban résztvevőktől, találjanak szimbólumot a reményre. Elárulta: nagyon sokan az újszülötteket, gyermekeket jelölték meg, mint a remény szimbólumát.

Skarbski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány elnöke arról szólt, a konferencia során a csatlakozó egyetemekkel nem „csupán” intézmények, hanem népes családok csatlakoznak, segítik a kitűzött céljaik elérését, azaz, hogy „a kívánt gyermekek megszülessenek, a fiatalok és a családok megfelelő társadalmi támogatást kapjanak a párkapcsolatokkal, a családalapítással, gyermekneveléssel összefüggő kérdésekben és problémákban.”

A konferencián együttműködési megállapodást kötött az alapítvány az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemmel, az Állatorvostudományi Egyetemmel és a Soproni Egyetemmel - ezzel ismerve el az intézményekben folyó munkát. Egyetemünket az eseményen Dr. Csáfor Hajnalka oktatási rektorhelyettes képviselte, aki az aláírást követő pódiumbeszélgetésen elmondta, az intézmény fontos, évtizedes küldetése, hogy családbarát szellemiséget képviseljen, ez a katolikus egyetemmé válással tovább erősödött. Kiemelte: az egyetemen Családbarát Programiroda működik, fontos szerepet tölt be a Kortárssegítő és Mentálhigiénés Tanácsadó Iroda, de a hallgatók, oktatók, dolgozók fordulhatnak a Pszichológia Intézet munkatársaihoz is. Hozzátette: számos programlehetőséggel találkozhatnak az egyetem polgárai egyebek között a Házasság hetén, a mindennapokban pedig baba-mama szoba, vagy éppen gyermekfoglalkoztató sarok várja a kisgyermekes hallgatókat. A rektorhelyettes kifejtette: hallgató- és családbarát egyetem az Eszterházy, ahol ismerik a hallgatókat, segítenek a problémáikon, s nemcsak a dolgozók, de családtagjaik is igénybevehetik az egyetem nyújtotta kedvezményeket és szolgálatásokat.

A most megkötött megállapodás egyaránt kitér oktatási és kutatási területre, így egyebek mellett esetleges új kurzusok indítására, pályázati lehetőségekre, valamint konferenciák, előadások, workshopok szervezésére is.

Fotók: Nagy Adri

 

forrás: https://uni-eszterhazy.hu

 



< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala