A romániai és a magyarországi püspöki konferenciák közös közleménye

 

 

A romániai és a magyarországi püspöki konferenciák állandó tanácsai 2022. szeptember 26–27-én Nagyváradon, a helyi latin megyéspüspök vendégeként tartottak együttes ülést.

Napirenden szerepeltek a Szentatya, Ferenc pápa által kezdeményezett szinódusi út a világegyházban, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Budapesten, a háborús menekülteknek nyújtott segítségnyújtás, a fiatalok és a nevelés, a papképzés, a cigánypasztoráció és kulturális javak kérdései.

A püspökök megerősítették a család és a házasság értékeinek fontosságát. A házasság egy férfi és egy nő természet szerinti szeretetszövetsége, ahogyan Jézus Krisztus tanítása is megerősíti. „A személy, valamint az emberi és a keresztény közösség jóléte szorosan összefügg a házastársi és a családi közösség kedvező helyzetével” (II. Vatikáni Zsinat, Gaudium et spes 47). Ezért vagyunk mindnyájan arra hívva, hogy a házasság és a család érdekében tevékenykedjünk.

A találkozó fontos eleme volt a közös imádság, együtt a helyi közösséggel is. A püspökök egyetértenek abban, hogy a rendszeres találkozások folytatódjanak, valamint arra hívnak mindenkit, hogy fohászkodjunk folytonosan Istenhez a békéért Európában és a világban, kérve a Boldogságos Szűz Mária, a Béke Királynője közbenjárását.

 

 

Nagyvárad, 2022. szeptember 27.

 

A Romániai Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa és

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa

 < Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala