„Az álom, mely álmodni késztet” - nyári oratórium Egerben

04

Évről évre sok fiatalt vonz az egri Don Bosco nővérek tábora, a nyári oratórium. Az idei program mottója: „Az álom, mely álmodni késztet” utal a szalézi rend alapítójára: Bosco Szent Jánosra, aki 9 éves korában egy álmot látott, melyben a farkasok bárányokká szelídültek a szeretet hatására.

05

A nővérek egri közössége két hétig foglalkozik a táborban 135 gyermekkel, ahol a színes programok között nagy szerepet kap minden nap délelőtt az úgynevezett „nagycsoportos foglalkozás”. Idén két szentéletű fiatal életpéldájával ismerkedhetnek meg a táborozók. A szervezők igyekeznek napról napra utat találni a gyermekek szívéhez, hogy segítsenek nekik életre kelteni álmaikat és valódi kapcsolatokat teremtve segíthessék őket Isten felé és a saját álmaik, céljaik felé.

09

A program reggel 7 órától kora estig tart, melyen együtt vesz részt a teljes tábor, valamint vannak beszélgetések és játékok, ahol korosztályi elosztásban tapasztalható meg a családias légkör és a szalézi pedagógia, melynek alapja a jelenlét és a feltétel nélküli szeretet. A programok között szerepel egy budapesti kirándulás, sportdélután, sőt még egy olyan nap is, amely során a gyermekek szentgyónáson is részt vehetnek. A kézműves foglalkozásokon és a szervezett játékokon keresztül önfeledten, vidám hangulatban ismerhetik meg a szervezők, vagyis az animátorok a gyermekeket.

06

A tábor minden napján szentmisén vesznek részt a szervezők a családokkal együtt, ahol elmélyülhet az idei program témája, hogy hogyan tudjuk a mindennapjainkban megvalósítani mi az Isten álma az életünkről. A tábor minden évben gálaműsorral és családi nappal ér véget, amelyen a táborozó gyermekek szülei és testvérei is részt vesznek.

Domán Vivien

kép:  Szent István Televízió – Federics RóbertForrás megtekintése (eger.egyhazmegye.hu) >

< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala