Papi találkozót tartottak Feldebrőn

01

Kádár László érsek teremtette meg az Egri Főegyházmegyében a papi találkozók hagyományát. A megszokott helyszín, Bélapátfalva helyett az apátsági templom felújítása miatt ebben az esztendőben is a feldebrői Szent Márton templomban gyűlt össze a  papság Ternyák Csaba egri érsek hívására. 

08

A főpásztor örömének adott hangot a szertartás kezdetén, hogy nagy számban eljöttek a lelkipásztorok erre a különleges alkalomra.

05

Mándy Zoltán, a papi lelkigyakorlat vezetője  Szent László király alakját felidézve elmondta, elképzelhető, hogy ezen ősi templomban is járt a szentéletű lovagkirály. Az egyházról elmélkedve papnövendéki emlékeit felidézve a vatikáni zsinatok egyházképét állította tanítása középpontjába. 

03

A lelkipásztor a kisközösségek, egyházi mozgalmak, ifjúsági csoportok  és a missziós munka jelentőségére is felhívta a figyelmet, személyes tapasztalataival illusztrálva ezek fontosságát. 

04

A főpásztor köszönetet mondott a lelkigyakorlat vezetéséért, a tanításért, melyben tanúságot tett az egyház szeretetéről. 

07

Az érsek köszöntötte a jubiláns lelkipásztorokat, Mándy Zoltán aranymisést, dr. Artner Péter, Árvai István, Fehér Róbert, Kalóczkai Gábor, dr. Novák István, Tóth Gábor, Varga Béla és Veress Zoltán ezüstmiséseket, majd bemutatta és köszöntötte Gyarmati Valentin, Kubik Zsolt, Lestál Balázs, Muhari Máté, Novák Lajos, Szedmák Zoltán és Adolfo Enrique Parra Molina újmiséseket valamint Luidimar Herrera Acacio, Mihályi Mátyás és Geovanny Fernando Salazar Herrera felszentelt diakónusokat.

06

A szentmise végén Kakuk Ferenc érseki irodaigazgató ismertette az augusztus 1-jétől érvényes személyi  és szervezeti változásokat. Ezekről részletesen itt  lehet olvasni.

 

Bérczessy András

kép: Szent István Televízió - Federics RóbertForrás megtekintése (eger.egyhazmegye.hu) >

< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala