Fenntarthatósági Témahét a Szent Imre Katolikus Általános Iskolában

Újratervezés és közösségi együttműködés - fenntarthatósági témahetet rendeztek a tenki Szent Imre Katolikus Általános Iskolában. Az eseményről Megyesi Attila küldött képes beszámolót.

"Az idei évben ismét nagy örömmel szerveztük meg a Fenntarthatósági témahetünket iskolánkban, és örömmel osztjuk meg mindenkivel, hogy milyen inspiráló és tanulságos események zajlottak le a témahét keretein belül. Az idei év különlegessége volt, hogy együttműködtünk a füzesabonyi Széchényi István Katolikus Általános Iskola 7. osztályával, akik vendégként csatlakoztak hozzánk a közös célokért dolgozva, együtt részt vettünk a "Te Szedd" szemétszedési akcióban, melynek célja a környezetünk tisztántartása és a hulladékcsökkentés volt. A diákok lelkesen vetették bele magukat a közösségi szolgálatba, és örömmel láttuk, hogy milyen elkötelezettek a környezetvédelem iránt.

 

Ezenkívül izgalmas kihívással is szembesültünk a fenntartható újrahasznosított tartóedények tervezése során. A diákokat egy pályázat keretében arra ösztönöztük, hogy tervezzék meg újrahasznosított anyagokból a mindennapi használatra szánt virágtartókat. Nagy örömmel és büszkeséggel fogadtuk a környező egyházi iskolák pályázatait, akik szintén csatlakoztak hozzánk segítve a felhívást az újrahasznosításra. Ez is nagyon jól mutatja, hogy egyre több intézmény és diák értékeli a fenntarthatóság fontosságát, és aktívan részt vesz a környezetvédelmi kezdeményezésekben. Emellett különleges támogatást is kaptunk a "Virággal egy mosolyért" akció szervezőitől, akik a Flóra Hungária virágpiacról adományoztak növényeket az iskolánk számára. Ezek a virágok nemcsak szépítik környezetünket, de fontos szerepet játszanak a biodiverzitás megőrzésében és a pozitív légkör kialakításában is.

Összességében ez a Fenntarthatósági Témahét sokat adott nekünk mind tanulóknak, mind tanároknak. Megmutatta, hogy együtt képesek vagyunk pozitív változásokat elindítani a környezetünkben, és hogy a fenntarthatóság nemcsak egy elvont fogalom, hanem egy mindannyiunk számára elérhető cél."Forrás megtekintése (eger.egyhazmegye.hu) >

< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala