Lelki nap a Vak Bottyán Katolikus Technikumban az Ifjú Lámpás Missziós Iskola fiataljaival

"Február utolsó hetében öt lelkes fiatal pezsdítette fel a gyöngyösi Bottyán lelki életét. A 9. és 10. évfolyam osztályainak különleges lelki napot tartott a Budapestről érkező Ifjú Lámpás Missziós Iskola. Nem először érkeztek már hozzánk, tavaly is vendégül láthattuk őket egy hétre. Először bemutatták a közösségüket, mely igazán különleges, hiszen 18 és 30 év közti fiatalok egy egész évet adnak Istennek életükből. Ebben az egy évben az imára, elcsendesedésre, a tanulásra és az örömhír megosztására teszik a hangsúlyt. Diákjainknak nagyon tetszettek az egyéni tanúságtételek, melyet a közösség tagjai saját életükből, Istennel való kapcsolatukból merítettek. Olyan témák kerültek itt szóba, mint a magány, a függőségek, az imaélet, a mindennapi csodák. Ezt követően közösségépítő játék és beszélgetés erősítette meg a hallottakat.   A lelki napot egy zenés szentségimádás zárta, melyen a gyerekeknek lehetőségük volt elcsendesedni és megfogalmazni kéréseiket.

Kedden egy mátrai kirándulással színesítettük a hetet, ahol kötetlen beszélgetésre is lehetőség volt. A túra során érintettük a sástói kilátót és a Farkas-kutat. Az Ifjú Lámpás Közösség lelkes tagjai, Margit, Zita, Hajna, Bence és Bernát kedvességükkel, közvetlenségükkel, hiteles tanúságtételükkel igazán közel hozták húsvét üzenetét a bottyános diákokhoz."

- beküldött hír -Forrás megtekintése (eger.egyhazmegye.hu) >

< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala