Szakács Imre László festményeiből nyílik kiállítás Egerben

Szakács Imre elektronikus meghívó

Kontsek Ildikó művészettörténész, az esztergomi Keresztény Múzeum igazgatója szavaival: „Az utóbbi időben készült képek szervező közege a fény, a fénnyel átszőtt földi táj, mely feloldódni látszik önnön átmeneti állapotának tudatában. Átvezet, átirányít a középpont, a fény forrása felé…”

A Németországban érett egyéni stílusát megtaláló festőművész végül Szentendrén telepedett le, és ott a képzőművészeti élet aktív szerepelője a mai napig. Mindemellett sokat tett – az Európai Művésztelepek Szövetsége alelnökeként is – a Nagybányai, a Barbizoni és legújabban a Gyergyószárhegyi Művésztelep kapcsolatainak kibővítésére, illetve Szentendrével való szoros együttműködésére.

Ez a kiállítás szakrális festészetét mutatja be az egri nagyközönségnek. De az egri tárlat tulajdonképpen egy hosszabb alkotói folyamat egyik állomása, ahol az emberek is megtekinthetik azoknak a gondolatoknak a megformálását, amelyek most foglalkoztatják a festőművészt. Hiszen ennek első állomása a budapesti Faludi Galéria megnyilatkozása volt 2022 őszén és telén. És lesz folytatása is 2024-ben, egy bajorországi volt bencés kolostor terében. Tulajdonképpen Szakács Imre életművének legfontosabb műveit, csúcspontjait csodálhatjuk itt most meg.Forrás megtekintése (eger.egyhazmegye.hu) >

< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala