Áldás szőlőre, termelőre

Isten áldását kérte az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem a szőlőtermésre és a szüreti munkára.

szőlő

A Bibliában számos helyen olvashatunk szőlőről, borról, gondoljunk csak a kánai mennyegzőre, vagy az utolsó vacsorára – fogalmazott a kőlyuktetői birtokon az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem delegált általános rektorhelyettese. Dr. Novák István kiemelte: Jézus azt mondja, „Az új bor új tömlőbe való”, életünket újra és újra meg kell újítani. Hozzátette: Pál apostol Timóteust arra tanítja, hogy egészsége érdekében fogyasszon bort. 

szüret a kőlyuktetői birtokon

 

A megjelentek ezt követően István atya által vezetett közös imában kértek áldást a szőlőterületre, a szellemi és fizikai munkát végző dolgozókra, s kérték Istentől a gazdag és jó termést.

szüret a kőlyuktetői birtokon

Hegyi Ádám István birtokigazgató elárulta: az idei esztendőben nagyon oda kellett figyelni a növényvédelemre, s így sikerült kiváló gyümölcsöt termelni. Kiemelte: az ideiben benne van a kiváló évjárat lehetősége, remek a gyümölcs íze, s a mérhető paraméterek, a sav-, illetve cukortartalom  is mind bizakodásra adnak okot, de a szőlő „még sok éjszakát a tőkén tölt” ahhoz, hogy biztosat mondjon a termelő. Megtudtuk: a Bianca és Nero fajtákkal indult a szüret, majd a pezsgő-alapanyag Pinot noirt szedték Kőlyuktetőn, a klasszikus egri fajtákat, mint a Leányka, vagy az Olaszriling pedig jövő héten kezdik szüretelni.

Fotók: Szántó György

uni-eszterhazy.huForrás megtekintése (eger.egyhazmegye.hu) >

< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala