Sajtótájékoztatót tartottak a Dicsőítő Sziget szervezői

 

03 2023. június 24-e és 25-e között második alkalommal rendezik meg a Dicsőítő Sziget elnevezésű, keresztény könnyűzenei fesztivált Szigetmonostoron. A szervezők a program kapcsán sajtótájékoztatót tartottak a helyszínen a település polgármesterével, Molnár Zsolttal és Molnár Levente operaénekessel. Gável András, a fesztivál egyik főszervezője elmondta, hogy a rendezvény célja hidat képezni ember és Isten, valamint ember és ember között, a különböző művészeti ágak találkozása által.

Molnár Zsolt, Szigetmonostor polgármestere kiemelte: nagy öröm számukra, hogy a nehéz gazdasági helyzet és a sok bizonytalanság ellenére sem marad el a fesztivál. Hozzátette: a helyi közösség erejét a személyes kapcsolatok adják, és ennek a Dicsőítő Sziget is jó példája, hiszen az idei évben különösen nagy szükség van az összefogásra, a személyes felajánlásokra. A település vezetője megköszönte a művészeknek, hogy a szerény anyagi körülmények ellenére is vállalták a közreműködést az értéket közvetítő rendezvényen.

02

A sajtótájékoztatón részt vett Molnár Levente, Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes is. „A szívünk is egyfajta sziget a testünkben. Amikor el akarunk valamiben mélyülni, ha a Teremtőhöz akarunk szólni, akkor ott van az adóvevő. Budapesthez képest ezen a kis északi szigeten van egy csodálatos, bensőséges hangulat. Helyi lakosként nagyon örülök, hogy nálunk találhat otthonra ez a rendezvény.” – fogalmazta meg Molnár Levente. Az operaénekes és várhatóan zenekara a fesztivál első napján áll majd színpadra.

Az összművészeti fesztiválon a dicsőítő koncertek mellett kerekasztal-beszélgetéseken, kiállításmegnyitón és kultúrevangelizációs színházi előadáson is részt vehetnek az érdeklődők - mondta el Gável Gellért gitárművész, az Eucharist együttes dalszerzője a Dramatizált Biblia neves színészekből álló társulatával közös produkcióról.

01

A szervezők elmondták, hogy az egyéb hazai keresztény könnyűzenei rendezvényekhez képest szándékoltan magyar előadókat előtérbe helyező keresztény és összművészeti fesztivál részleteiről, a programról és az előadókról a Dicsőítő Sziget hivatalos honlapja, a dicsoitosziget.hu nyújt részletes tájékoztatást.

Szöveg: Domán Vivien
Kép: Szent István Televízió / Federics RóbertForrás megtekintése (eger.egyhazmegye.hu) >

< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala