Ternyák Csaba és Udvardy György látogatása Rómában

TCS_UGY_Roma01

Május 22. és 25. között rendezték meg a Vatikánban az Olasz Püspöki Konferencia közgyűlését, amelyen Udvardy György veszprémi érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) alelnöke is részt vett, az MKPK delegáltjaként. Ternyák Csaba egri érsek, a Pápai Magyar Intézet referens püspöke szintén Rómában tartózkodott ezekben a napokban, ő Marcello Semeraro bíborossal folytatott tárgyalásokat.

Május 22-én, hétfőn délután Ferenc pápa találkozott a több mint kétszáz olasz püspökkel és a küldöttekkel, akik a különböző országok püspöki konferenciái képviseletében érkeztek Rómába.

Ternyák Csaba egri érsek, a Pápai Magyar Intézet referens püspöke Marcello Semeraro bíborossal, a Szenttéavatási Ügyek Dikasztériuma prefektusával boldoggáavatási ügyben folytatott tárgyalásokat.

TCS_UGY_Roma03

Égi édesanyánk, a Boldogságos Szűz Mária közbenjárását kérték május 23-án, kedden reggel a Magyarok Nagyasszonya-kápolnában a vatikáni grottákban, ahol a két főpásztor szentmisét ünnepelt a római magyar közösség tagjaival és azokkal a zarándokokkal együtt, akik ezekben a napokban Rómában tartózkodtak.

TCS_UGY_Roma04

A szentmisét Boldog Apor Vilmos vértanú püspök liturgikus ünnepén Ternyák Csaba érsek celebrálta. Szentbeszédében az egri főpásztor Boldog Apor Vilmos személye kapcsán hitünk bátor megvallására, hősies helytállásra bátorított, hiszen – miként fogalmazott – ma kereszténynek lenni kihívást is jelent, sokszor az árral szemben úszva kell tanúságot tennünk hitünkről, ha nem is vértanúság formájában, hanem a hétköznapi életünkben.

TCS_UGY_Roma02

Forrás és fotó: Pápai Magyar Egyházi Intézet

Magyar KurírForrás megtekintése (eger.egyhazmegye.hu) >

< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala