Iskolakerti nyílt nap Tenken

nyílt nap

Május 18-án iskolakerti nyílt napot tartottak a tenki Szent Imre Katolikus Általános Iskolában. Ebben a tanévben ősszel már lehetőségük volt a jelentkező intézmények pedagógusainak megismerni az iskolában folyó mentorkerti tevékenységeket. 7 iskolából (Boconád, Füzesabony, Heves, Jászapáti, Kál, Mezőnyárád, Pély) 4-4 tanulót választottak s a programot ennek megfelelően állították össze.

Egy rövid műsorral keretében  Kalóczkainé Szabó Ágnes kertvezető pedagógus a Madarak és Fák Napja kapcsán a környezet szépségeiről beszélt, felhívva a figyelmet a természet és a fák védelmére. Két diák verssel készült, majd az énekkar egy vidám tavaszi dallal szórakoztatta a jelenlévőket. Szabó Zsolt országgyűlési képviselő a tavasz varázslatos arcáról, s a természet ébredéséről beszélt, s megnyitotta Jakab Tibor természetfotós kiállítását.

nyílt nap3

A műsor után a tanulók négy csapatot alkottak, s négy állomáson tehették próbára ügyességüket. Volt kézműves foglalkozás a Hevesi Háziipar munkatársainak vezetésével, ügyességi feladat, madarak hangjának felismerése, s Sasvári János a Bükki Nemzeti Park munkatársa sok érdekes dolgot osztott meg a gyerekekkel a természetről. A kísérő pedagógusok meglátogatták az Önkormányzat fóliatelepét, s kaptak ötleteket az otthoni kertészkedéshez is. A napot egy szerény agapéval zárták, melyhez a kertben termett újhagymát is felszolgálták.

A program szervezői így fogalmaztak: hisszük, hogy „aki kertet alkot, az szépséget, maradandóságot teremt.”

 

(beküldött)Forrás megtekintése (eger.egyhazmegye.hu) >

< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala