17. Motoros Búcsú - Kerékpáros és motoros zarándoklat Ecséden

Már 17. alkalommal rendezték meg a Motoros Búcsú - Kerékpáros és motoros zarándoklatot Ecséden, a Szentkút-völgye Boldogasszony kápolnánál. Idén talán még nagyobb hangsúlya volt a motoros búcsú mottójának: "Jó példával élni két keréken!" A motorosok élen jártak az összetartozás és a biztonságos közlekedés jegyében a közös programokon való jelenlétükkel, az előadók pedig örömmel tartották meg előadásaikat a nagy létszámú hallgatóság előtt. Az első nap a megnyitót követően májusi litánián és a már hagyományos körmeneten vehettek részt a motoros zarándokok, az esti vacsorát a helyi motoros egyesület jóvoltából fogyaszthatták el közösen. Az esemény második napján sokan voltak kíváncsiak a különleges programokra, az ország több településéről és a határon túlról, Felvidékről is érkeztek motorosok, hogy lelkileg feltöltődhessenek a szép környezetben található Szentkút-völgyében.

Ezen a napon könyvbemutatóra is sor került Gál Vilmos író közreműködésével, majd Hidán Csaba László régész-történész, harcművészet oktató előadásával és Chemez Farkas lovaszarándok és Kiss Attila Péter író pódiumbeszélgetésével, majd a Lőrinci Közbiztonságáért Polgárőr kutyás egységének bemutatójával folytatódott a program.

A lelki feltöltődést jelentő programok közül, mint mindig, most is az ünnepi szentmise és a motorok, motorosok megáldása volt emelkedett ki. A szentmisét ezúttal Marti József esperes-plébános celebrálta, aki maga is motorral érkezett, akár ministránsai. "Nincsen a világon olyan jármű, amin az ember úgy megtudná élni a szabadságot és a függetlenséget, mint egy motoron. Azonban a motoros búcsúhoz való kötődés megint csak kicsit visszautal a Boldogságos Szűz Máriára. Mi itt ezt a búcsút az Ő anyai oltalma alatt éljük" - fejtette ki szentbeszédében.

A szervezők mindenkinek köszönik a részvételét, míg segítőiknek a szolgálatot!

Beküldött hír: Csontos PéterForrás megtekintése (eger.egyhazmegye.hu) >

< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala