Anyák napi koncert Mezőkövesden

Anyák napja alkalmából a Mozer család adott orgonakoncertet május 7-én a Szent László templomban.

mkövesdi anyák napja

– Mindaz, amit az édesanyák a gyermekükkel kapcsolatban megtapasztalnak, az a Szűzanyában kapja meg az értelmét, hiszen ő is a szíve alatt hordozta a gyermekét és megszülte a világra. Minden édesanyai szív, a Szűzanyának a szíve is el volt telve a szentlélekkel, amikor rátekintett a gyermekére, hallotta az isteni kinyilatkoztatást, gyakran elgondolkozott, hogy mi lesz a gyermekéből és ebben neki mi a szerepe – emelte ki dr. Medvegy János, a Szent László Egyházközség apát-plébánosa.
 
 
A hagyományos orgonakoncerten hálaadó áhítatot tartottak a Szűzanyának, valamint hálát adtak az édesanyáknak és a nagyszülőknek. Az orgonajáték mellett énekek és versek hangoztak el, felcsendült például Halmos Lászlótól a Minden földek című ének, egy barokk blokkban Händel és Bach műveit játszották el, valamint elhangzott például a Mária, Szűzanya című vers is.
 
beküldött hír


Forrás megtekintése (eger.egyhazmegye.hu) >

< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala