Megújult a Miskolc-Diósgyőri plébánia épülete

Az Egri Főegyházmegye támogatásából felújították a Miskolc-Diósgyőri plébánia épületét, melyet Ternyák Csaba érsek áldott meg február 26-án.

09 megáldás

A Szűz Mária Szent Neve Templomban bemutatott ünnepi szentmise kezdetén Varga László, az egyházközség világi elnöke köszönetet mondott az érseknek a felújítás megvalósulásáért. Mint mondta, a hívek számára fontos, hogy az odahelyezett lelkipásztorok otthonosan érezzék magukat.

04 préd köz

A főpásztor prédikációjának középpontjába a böjtölés lényegét állította. Más nyelvekben szent negyven napnak nevezik ezt az időszakot, amelyben Jézus pusztában töltött 40 napjára emlékezünk. Az időszak lényege az, hogy jobban megismerjük Krisztus életének titkait. A mi böjtünk szigorúságát tekintve teljesen más, mint Jézus böjtölése volt, de példaképpé vált számunkra, mert mindenben a Mennyei Atya akaratát kereste.

02 nép

Ternyák érsek rámutatott, hogy létezik sorsközösség az emberiség életében. Ahogyan egy ember – Ádám – vétke minden emberre kárhozatot hozott, ugyanúgy egy ember – Jézus – igaz volta, mindenkire megigazulást árasztott. Isten mindenkinek megadja a lehetőséget, hogy az üdvösségre jusson. Mindannyian felelősek vagyunk egymásért. A böjt a régi világban azt jelentette, hogy amit megvonunk magunktól, azt odaadjuk a rászorulóknak.

05 úrfelmut

Az imádság, a böjt és a jócselekedet hármas gyakorlata rávezet bennünket a szeretet igazi evangéliumára, miszerint ne magunkkal foglalkozzunk, ne magunkat kínozzuk különféle nagyböjti gyakorlatokkal, hanem észrevegyük a szükséget szenvedőket, legyen szó a közvetlen környezetünkben élőkről vagy a háború és a földrengés áldozatairól és segítsük őket. A szentmise végén Szabó József plébános köszönte meg a főpásztor és az egyházmegye anyagi támogatását, a híveknek pedig az önzetlen segítséget, amellyel a felújítási munkálatokhoz hozzájárultak.

06 ép külső

Hangsúlyozta, hogy a plébánia nem a papoké, hanem az egész egyházközségé, amely nemcsak ügyek intézésére alkalmas, hanem arra, hogy a hosszú évek óta működő közösségek rendezvényeinek helyet biztosítson. A támogatás segítségével hőszigeteléssel és napelemmel látták el az épületet, kicserélték a nyílászárókat, emellett a belső terek teljes felújítására valamint eszközbeszerzésre is lehetőség nyílt.

 

Pap Ildikó

kép: Szent István Televízió - Federics RóbertForrás megtekintése (eger.egyhazmegye.hu) >

< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala