Új iskolakápolna Tibolddarócon

"Az Egri Főegyházmegye jóvoltából egy iskolakápolnát alakíthattunk ki intézményünkben, a Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc Tagiskolájában. Az iskolaközösség, de akár egy-egy tanuló vagy pedagógus számára is az elcsöndesedés és hálaadás, egy-egy ima elmondásának a helyszínévé, az iskola szívévé válhat a kápolna. Lelkinapokon, hittanórákon, illetve egyházi események megünneplésekor fogjuk majd használni. Helyszíne lesz a nagyböjti és adventi időszakra történő felkészülésnek is. Iskolánk régi szárnyában kapott helyet a kápolna, melyet egy tanterem átalakításával hoztunk létre.

Pálfi János plébános úr november 19-én, Erzsébet napján áldotta meg az Árpád-házi Szent Erzsébet nevét viselő kápolnát. Ebből az alkalomból 6. és 7. osztályos tanulóink ünnepi műsorral készültek. Vendégeinknek megáldott Erzsébet-cipókkal kedveskedtünk.

Köszönjük szépen az Egri Főegyházmegyének az anyagi fedezetet, illetve mindazok munkáját, akik valamilyen módon hozzájárultak a kápolna kialakításához, megvalósításához - írta beszámolójában Kalina Zoltánné.Forrás megtekintése (eger.egyhazmegye.hu) >

< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala