Vízkereszt az egri bazilikában

A mai nap különleges módon arra irányítja figyelmünket, hogy Jézus nem egyszerűen a szent földre született és nem csak a zsidó nép megváltója, hanem az ő küldetése az egész emberiséghez szól - mondta szentbeszédében vízkereszt ünnepén Ternyák Csaba érsek az egri bazilikában.

 

A nagy számban megjelent diákság előtt bemutatott szentmisében a főpásztor kiemelte: azt, hogy Jézus üzenete a mai napig friss és örök érvényű, az is jelzi, hogy itt vagytok és megtöltöttétek a templomot.

Nem elég, hogy Isten keres bennünket, nekünk is keresnünk kell Őt. A napkeleti bölcseknek szükségük volt a csillagra, amely vezette őket, korunk fiataljainak is kell iránymutató, ezek lehetnek a szülők, a papok, tanárok és a társak.

A Szentírásban olvasható: a napkelti bölcsek a csillagot látva nagyon megörültek. Ez legyen a mai napnak a legfőbb üzenete számotokra. Örüljetek meg ti is a csillagotoknak, amely elvezet benneteket Jézus Krisztushoz - mondta beszéde végén Ternyák Csaba egri érsek, akit 1993-ban ezen a napon szentelt püspökké Szent II. János Pál pápa.

 

 

Szent István Televízió

 < Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala