Ünnepi szentmisével nyitotta meg a nagyböjti időszakot Ternyák Csaba egri érsek

Ternyák Csaba érsek  Ferenc pápa szavaira is emlékeztetett hamvazószerdán, miszerint korunkban sok a hamis próféta, akik bóvlit kínálnak és elveszik az igazi értéket.

Mi, keresztények azonban, ha tudatosan élünk, különbséget tudunk tenni a hamis és valódi értékek között. Nagyböjt időszaka ebben is segít bennünket – fogalmazott az érsek az egri bazilikában bemutatott szentmisén.

Az imádság, a böjt és a jócselekedet megtart bennünket Krisztushoz való hűségünkben, fontos azonban, hogy ezeket ne mások elismeréséért tegyük, ne váljunk látszat-kereszténnyé. A mai napon arra emlékezünk, hogy porból lettünk és azzá is lesz testünk. De mégsem csüggedünk, mert tudjuk, hogy van bennünk valami, ami túlmutat a földi valóságon és Krisztussal együtt mi is feltámadunk.

A főpásztor kiemelte: ez az új világ, mely Jézus Krisztus feltámadásával már megjelent közöttünk, ez a mi életünkben is csírájában jelen van. Megkeresztelt emberek vagyunk, a feltámadás ott működik bennünk. Azt kívánom mindannyiunknak, hogy ez a remény erősítsen és éltessen bennünket, s hogy Húsvét szent ünnepén a hit és a remény dicsősége koronázzon meg, s töltsön el bennünket örömmel már most, a nagyböjti felkészülés során is. 

A szentbeszéd után a papság az előző év virágvasárnapján szentelt barka hamujával megjelölte a hívek homlokát, emlékeztetve a múlandóságra.

 < Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala