Ülésezett a püspöki konferencia

Az eucharisztia lesz az idei Katolikus Kulturális Hetek témája - közölte Mohos Gábor, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkára a testület nyári ülése után tartott sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten. 

 

A szeptemberi programsorozattal a szervezők a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülnek.     Mohos Gábor úgy fogalmazott: a rendezvénysorozat célja, hogy a katolikus kultúrán keresztül hívják fel az emberek figyelmét az egyház "legmélyebb titkára", az oltáriszentségre, és "keresztény életünk csúcspontjára és forrására, a szentmisére".  Hozzátette: az egyházmegyék fotó- és rajzpályázatokat hirdetnek különböző korcsoportoknak, és a tervek szerint a legjobb alkotásokból kiállítást is szerveznek.     Az MKPK titkára szólt arról is, hogy Ferenc pápa 2019 októberére rendkívüli missziós hónapot hirdet, amelynek témája: Megkereszteltek és küldetésre rendeltek, Krisztus Egyháza misszióban a világban. Mint mondta, a püspökök a szentszéktől kapott iránymutatás és javaslatok alapján megkezdik felkészülésüket a missziós hónapra.

 

 

MTI< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala