Új katolikus közösségkereső portál indult

A kozossegek.hu egy olyan felület, ahol a katolikus közösségek, lelkiségi mozgalmak hirdetni tudják magukat, a keresők pedig könnyedén csatlakozhatnak hozzájuk. Az új portál misszióját a Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynöksége és az Ifjúságpasztorációs Iroda is támogatja. Az alábbiakban a kozossegek.hu csapatának írását közöljük.

 

Te is gondolkoztál már azon, hogy jó lenne egy katolikus közösséghez tartozni? Szeretnél a vasárnapi misén túl máshogy is kapcsolódni az Egyházhoz? Ezek a kérdések sokakban felmerülnek, és mi a

„híd” szeretnénk lenni a keresők és a közösségvezetők között.

Hisszük, hogy egy katolikus közösség bármely életállapotban és életritmusban megfelelő, motiváló hatású és mély gondolatok megélését teszik lehetővé. Saját személyes tapasztalatunk, hogy nagyszerű dolog részévé válni egy közösségnek. Így megtapasztalhatjuk, hogy karnyújtásnyi körben felelősek vagyunk a világért. Életünk meghatározó részei ezen csoportokhoz való tartozás. Egymás meghallgatása, mély beszélgetések, elmélyülés a hitben, kirándulások és még megannyi program, ami a közösségeket jellemzi.

Számunkra fontos a közösség, és szeretnénk, hogyha minél több ember megtapasztalná azt, hogy érték közösséghez tartozni. Ez a lendület és lelkesedés motiválta a honlap elindulását.

kozossegek.hu egy olyan felület, ahol a katolikus közösségek, lelkiségi mozgalmak hirdetni tudják magukat, a keresők pedig könnyedén csatlakozhatnak hozzájuk. A kereső a honlapon keresztül fel tudja venni a kapcsolatot a közösség vezetőjével. Legyen szó fiatal egyetemistákról egy új városban vagy akár az idősebb korosztályról. A lehetőségek tárháza széles a keresők számára. Célunk ezen csoportok regisztrálása, hogy majd a keresők csatlakozni tudjanak hozzájuk. Így lépést tehetünk afelé, hogy az evangéliumban megfogalmazott jézusi mondás valósággá váljon: „aki keres, talál”.

Pünkösdkor az apostolokra kiáradt a Szentlélek, és ebből erőt merítve mertek kilépni és közösségeket alapítani.

A Szentlélek az apostolokra mint a közösség tagjaira áradt ki, mert a Lélek egyrészt egységet teremt, másrészt személyes adományokat, képességeket ad, hogy tevékenykedni tudjunk általa.

Aktívan részt venni az Egyház életében, felelősségteljes küldetés; része lenni egy közös jónak, ami élményekkel, emlékekkel gazdagít. Az ember alapvető lételeme a valahova való tartozás. Ugyanis az emberi természethez hozzátartozik, hogy nemcsak egy sziget, egy önálló személy, hanem egyben társas lény is. A másokhoz való kapcsolódás alapigényünk, amely nélkül nem élhetünk teljes életet.

zeretnénk, ha minél többen keresnének és regisztrálnának közösségeket, ugyanis Krisztus-hívőként az evangelizálás lételemünk, és saját tetteinkkel válunk példaképpé másoknak.

Arra bátorítunk, hogy merj kilépni, és tedd meg az első lépést a többiek felé, ahogy Jézus is hirdeti: ,,Kérjetek és kaptok, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek!”

 

a kozossegek.hu csapata
Bauer Iván, Nagy Anna, Rónaszéki Benedek, Urbán Ákos

 

Forrás és fotó: kozossegek.hu; Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír

 < Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala