Többszörösen ünnepelt az egerbaktai egyházközség november 24-én

Templombúcsút, bérmálást, valamint a plébánia felújítását ünnepelte a helyi egyházközség szombaton.

Alexandriai Szent Katalin ünnepén dr. Ternyák Csaba egri érsek mutatott be szentmisét a településen, amelynek keretében hatan a bérmálás szentségében is részesülhettek.

A főpásztor köszöntőjében kiemelte, nagy öröm számára, hogy az utóbbi időben széleskörű társadalmi összefogásnak köszönhetően megújult a plébánia épülete, valamint belső felújítási munkálatok indultak a templomban, amelyek jövőre is folytatódnak. Homíliájában az egyház céljairól szólt, mint mondta, az egyház útja az ember, minden ember üdvösségét akarják szolgálni, hogy mindenki eltaláljon Jézus Krisztus egyházába, és érezze benne otthon magát. Aláhúzta, fontos, hogy újra és újra megerősödjünk hitünkben, a hat bérmálkozó a kiáradó szentléleknek köszönhetően megerősödött abban a hitben, amit a keresztségben kaptak.

A szentmisét követően a főpásztor megáldotta a felújított plébánia épületét, másnap pedig folytatódott a búcsúi megemlékezés a településen.

 

heol.hu< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala