Tiszteletbeli rádiósok lettek az egri szeminaristák

A koronavírus-járvány miatt hosszabb ideig nem voltak nyilvános istentiszteletek, így sok hívő talán lelki táplálék nélkül maradt volna, ha a média nem közvetíti a szertartásokat.

 

A Szent István Rádió március közepétől az Egri Érseki Papnevelő Intézetből közvetítette a reggeli 7 órás szentmisét, s a helyzetre való tekintettel délután 17 órakor is volt liturgia és a rózsafüzért  is az intézmény elöljárói és  növendékei imádkozták.  Májustól a litánia is a szemináriumból szólt. A kispapok az „Egri Szeminárium” Facebook oldalon is megjelenítették a szertartásokat.

 

Szolgálatukért május 29-én Bérczessy András, a Szent István Rádió és Televízió igazgató-főszerkesztője mondott köszönetet a szeminárium kápolnájában. Az intézmény lakói egy oklevelet kaptak, mely tanúsítja, hogy rádiós szolgálatukért a közösséget „tiszteletbeli és örökös rádiósokká” fogadta a szerkesztőség.

 

Mint elhangzott: nagyon fontos missziót teljesítettek a szeminaristák, nehéz időszakban adtak kapaszkodót embereknek. Az igazgató elmondta, korábban közösen tervezték, hogyan lehetne az intézmény nyílt napját a médián keresztül hirdetni, bemutatni, most ez a szolgálat Isten szándékának megfelelően tökéletes képet adott a külvilágnak a szemináriumról.

 

Egri Főegyházmegye< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala