Éjféli szentmise az egri bazilikában

Karácsony éjszakáját kétezer év óta felveri egy csecsemő sírása, aki figyelemre, törődésre, melegségre vágyik–az Isten sír az ember után–mondta a karácsony éjféli szentmisén Ternyák Csaba érsek az egri székesegyházban.

 

Csodálatos Tanácsadó, Erős Isten, Örök Atya, Béke fejedelme. Izajás próféta kifejezéseire utalva a főpásztor hangsúlyozta: ezek a szavak azt mutatják meg számunkra, hogy Jézus megszületésével egy új világ köszönt ránk.

Hogy megtaláljuk a békénket, szakítanunk kell az istentelenséggel – idézte Szent Pál szavait Ternyák érsek, majd rámutatott – ha a jászolba tekintünk, mi többet látunk, mint annak idején a pásztorok, vagy éppen Mária. Előttük ugyanis fokozatosan tárult fel mindaz, amelyet a hitünk által mi már látunk.

Jézus azt kéri tőlünk, hogy fogadjuk be őt a szívünkbe. Ő nem a múltra, hanem a jövőre irányítja a figyelmünket, hiszen várjuk a dicsőséges második eljövetelét. Mindennapi gondjaink mellett ez nem megy azonban olyan könnyedén egyikünknek sem, de nem adjuk fel, hiszen elhatározásunk szilárd: hozzá akarunk tartozni.

 

Szent István Televízió< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala