Ternyák Csaba egri érsek pappá szentelte Elek László jezsuita szerzetest

Ternyák Csaba egri érsek pappá szentelte Elek László jezsuita szerzetest augusztus 25-én, szombaton a miskolci Isteni Ige templomban. Az ünnepi eseményen Balás Béla nyugalmazott kaposvári megyéspüspök valamint Jelenits István jezsuita teológus is megjelent.

 

„Örüljetek az Úrban szüntelenül! Újra csak azt mondom, örüljetek. Méltányosságotokat ismerje meg mindenki! Az Úr közel van. ”- így hangzott Elek László papi jelmondata, amelyhez Ternyák Csaba beszédében hozzáfűzte: a keresztény öröm nem a bánat hiánya, hanem maga Jézus Krisztus, aki életet és megváltást ad számunkra. A főpásztor köszönetet mondott mindazoknak, akik valamilyen módon a papsághoz segítették Elek Lászlót.

 

Elek László 1985-ben született. Budapesti piarista diákként és a Regnum Marianum közösség tagjaként lépett a Krisztus-követés útjára. Volt az Esztergomi és a Római Nagyszeminárium kispapja, a jezsuita rendbe 2009-be lépett. A szentelés előtti felkészülési időszakban a legfontosabb számára, az Istenben való elcsendesedés volt.

Elek László frissen szentelt papként, munkáját, a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium lelkészségén folytatja tovább.

 

Szent István Televízió< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala