Ternyák Csaba : Akik befogadják Jézust, Isten gyermekei lesznek

Ma, amikor Jézus születését ünnepeljük, talán megjelenik a kérdés, hogy valójában a 2018-dikat kell-e ünnepelnünk, vagy talán néhány évvel kevesebbet, esetleg többet kellene– ez nem fontos. A történelmi hitelesség lényegi kérdése, hogy Jézus valóban történelmi személy volt, noha az elmúlt századokban próbálták ennek ellenkezőjét bizonyítani, ez nem sikerült – mondta karácsony első napjának ünnepi szentmiséjén Ternyák Csaba egri érsek a bazilikában.

 

 

A főpásztor rámutatott, Jézus nem csak az emberiség történelmét változtatta meg, hanem az egyes emberek életét is és teszi ezt a mai napig azért, hogy jobb emberekké tegyen minket. Tőle tudjuk, hogy életünk nem véletlenszerű, hanem a nagy isteni terv része.

Jézus Krisztus a láthatatlan Isten képmása, aki a láthatatlan világ üzenetét hozta el nekünk. Bár megteheti az ember, hogy becsukja a szemét, a világosság attól még nem válik sötétséggé. Akik viszont befogadják őt, Isten gyermekei lesznek – fogalmazott az érsek.

Tartsuk magunkban életben a vágyat és kérjük állhatatosan, hogy ezen a karácsonyon is megszülessen bennünk Jézus Krisztus – mondta Ternyák Csaba.

 

Szent István Televízió< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala