Teremtésvédelmi Nap Egerben

2019. március 23-án, szombaton délelőtt az idei Teremtésvédelmi Nap keretében az egri katolikus iskolák egy szemetes földterületet tisztítottak meg. A programon személyesen részt vett az egyházmegye főpásztora, Dr. Ternyák Csaba érsek is.

A program imádsággal kezdődött, ezt követően az érsek köszöntötte a több mint száz résztvevőt. Elmondta: prófétai cselekedet ez az akció is, hiszen, miként több ezer évvel ezelőtt, most is a tettek által nyilvánul meg az evangélium üzenete. A cél az, hogy kifejezzük, megbecsüljük a teremtett világot, a ránk bízott értékeket, melyeket tovább akarunk adni az utókornak.

Dr. Németh Zoltán, az Egri Főegyházmegye teremtésvédelmi referense kiemelte: nem elszigetelt akcióról van szó, hiszen valamennyi egyházmegyei katolikus intézmény szépíti környezetét a Teremtésvédelmi Nap keretében, s az éves munkatervben is szerepelnek hasonló programok.

Habis László, Eger polgármestere úgy fogalmazott: figyelemreméltó ez a törekvés, mely azt mutatja, hogy sokan dolgoznak együtt a város élhetőségének megőrzéséért.

Az egri Szent Imre Katolikus Általános Iskola, az Andrássy György Katolikus Középiskola, a Szent József Kollégium és a Segítő Szűz Mária Kollégium dolgozói és diákjai jókedvűen és lelkesedéssel takarítottak, így hamar megszépült a városszéli zöldfelület.

Az akció végén a megtisztított területen egy figyelemfelhívó táblát helyeztek el a résztvevők.

Az Egri Főegyházmegye kezdeményezését támogatta az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Városgondozás Eger Kft.

 

szöveg: Bérczessy András

fotó: Gergely Gábor< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala