Teljesen megújul a templom Kenderesen

Kívül-belül felújítják a kenderesi katolikus templomot. A munkálatok menetéről Koltavári Attila plébános a Szent István Rádiónak nyilatkozott. 

 

A Nagyboldogasszony plébániatemplom felújítása 2020. júniusában kezdődött. A kétszáz éves épületet utoljára a nyolcvanas évek végén újították fel, a nedvesség sok problémát okozott, állapota igen leromlott azóta.

A munkálatokhoz szükséges forrást az államtól kapta Kenderes település, a középületek felújítására. A rekonstrukció keretében a tetőszerkezetet teljes egészében  cserélik, a belső térben valamennyi  burkolat megújul, hőszigetelést kap az épület, a falakat pedig megvédik a talajnedvességtől, s az ólomablakok is védőréteget kaptak. A korábban nem működő  toronyórákat digitális szerkezettel látták el, így a pontos időt mutatják majd a szerkezetek a jövőben.

 

A templom belső terében a két mellékoltár helyére egy betlehem és egy szent sír került, s új keresztelőkápolnát is kialakítanak. Megújul a teljes  bútorzat, a padok is megszépülnek. Az  épület körül a régi aszfalt helyett térkővel burkolják az utakat és négy Úrnapi oltárt alakítanak ki.

 

A munkálatok összes költsége meghaladja a 400 millió forintot. A remények szerint 2021. májusára készül el a rekonstrukció, az ünnepélyes megáldást nyárra tervezik.

 

Domán Vivien, Bérczessy András

kép: Koltavári Attila

 < Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala