Szentmisével zárult a papi találkozó Bélapátfalván

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is tartottak több napos lelkigyakorlatot az Egri Főegyházmegye papsága számára.

 

A záró szentmise a bélapátfalvi ciszterci templom falai közt zajlott. Gável Henrik Budapest-albertfalvai plébános szentbeszédében hangsúlyozta, meg kell tanulni kérni az Atyától és teljes bizalommal kell fordulni felé. E mellett fontos az Istennel való párbeszéd, a lélekből és hitből fakadó imaélet – emelte ki Gável Henrik.

A szentmise végén Ternyák Csaba megköszönte Gável Henriknek a lelkigyakorlaton nyújtott szolgálatát, valamint külön köszöntötte az idén szentelt és a jubiláló atyákat. Az egri főpásztor beszédében többek között a júliusi Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlaton való részvételre buzdította paptestvéreit, majd néhány pontban ismertette a jövőt érintő nagyobb egyházmegyei fejlesztéseket, terveket.

Az érseki beszéd után Ficzek László helynök kihirdette az augusztus 1-től érvényes személyi és szerkezeti változásokat, amelyek részletesen olvashatók az eger.egyházmegye.hu oldalon.

 

Egri Főegyházmegye

 < Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala