Szent István király tiszteletére emeltek szobrot Halmajon

Ünnepélyes keretek között áldotta meg Ternyák Csaba egri érsek a Szent István király tiszteletére emelt szobrot Halmajon, augusztus 20-án.

 

Tóth József polgármester ünnepi beszédében kiemelte: a 2001-ben, ugyanezen a helyen állított Szent István szobor műkőből készült, az önkormányzat jóvoltából ma már a dombóvári Varga Béla alkotta gránit szobor ékesíti a teret.

Varga Béla plébános a Szent István Televízió kérdésére úgy fogalmazott: az államalapító személye az Istenhez találásban jó példa a mai ember számára.

Tóth József polgármester és Varga Béla plébános közösen leplezték le az alkotást, amelyet ezután Ternyák Csaba egri érsek áldott meg.

A főpásztor ezt megelőzően szentmisét celebrált. Homíliájában rámutatott, azon egyházközségek számára, amelyek Szent István oltalmába helyezték templomukat, különösen nagy ünnep a mai.

Ternyák Csaba hangsúlyozta: Szent István egy szép, gazdag országot adott nekünk, a kereszténységben pedig olyan irányt mutatott számunkra, amely az Örök hazába vezet el bennünket.

 

Szent István Televízió< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala