Szalók 2018. - péntek

A 35. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat harmadik napján, a reggeli imát követően Czibere Zsolt az egri főszékesegyház káplánjának előadását hallhatták a résztvevő fiatalok. Ez a nap hagyományosan a bűnbánatot helyezi középpontba, ezért lehetőség volt a jelenlévőknek a szentgyónásuk elvégzésére.

 

A délután Fábry Kornélnak, a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkárának előadásával kezdődött. Ezután ismét műhelyeken vehettek részt a táborlakók, valamint kiscsoportos beszélgetésekre is lehetőségük volt. Az egyik műhelybeszélgetést Kerényi Lajos atyával Soltész Miklós államtitkár tartotta.

Az esti szentmise főcelebránsa Galo Gábor szirmabesenyői plébániai kormányzó, az Egri Főegyházmegye ifjúsági referense volt, aki szentbeszédében Szent Péter és Pál apostolok és az ősegyház példáján keresztül világított rá a találkozó idei mottójának - Nekilendülök annak, ami előttem van - életet formáló jelentőségére. Ezúttal a zenei szolgálatot a Szalók Band végezte.

A szentmisét követően a Karol Wojtyla Művészeti Csoport előadásában Kalkuttai Szent Teréz anya életéről szóló színdarabot tekinthettek meg a jelenlévők. A napot végül szentségimádás zárta a templomban.

 

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala