Szakmai értekezletet tartottak az egyházmegyei közoktatási intézmények igazgatóinak

Közös imával kezdődött az egyházmegyei fenntartásban működő közoktatási intézmények igazgatóinak értekezlete az Egri Szeminárium kápolnájában.

 

Minden évben találkozóra hívják az intézményvezetőket, hogy tájékoztatást kapjanak az egyházat érintő aktuális kihívásokról, evangelizációs lehetőségekről. Az egyik ilyen kiemelkedő rendezvény a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, melyet 2020-ban Budapesten tartanak. Előadásában  Dr. Ternyák Csaba egri érsek egyebek mellett kitért arra, hogy a rendezvény kapcsán tervezik az egyházi énekek megújítását, az Egri Főegyházmegyében pedig biztosítják a kántorok és az ének-zene tanárok továbbképzését.

A főpásztor hangsúlyozta az iskola és az egyház kapcsolatának erősítését, szavai szerint a hívő emberek, köztük a fiatalok is valódi közösséget egymással és Krisztussal a templomban, a Szentmisén élhetnek meg.

Juhász Ferenc, az Egyházmegyei Katolikus Iskolai Főhatóság elnöke elmondta, bíznak abban, hogy a közel 50 egyházmegyei fenntartásban működő intézmény pedagógusai nyitottak lesznek a hamarosan induló kántorképzésre és élnek majd ezzel a lehetősséggel.

Az intézményvezetők előadást hallhattak az okkultizmus és a new age témájában, megismerhették a pedagógusképzésben, továbbképzésben rejlő lehetőségeket valamint az iskolák működésére vonatkozó szakmai kérdéseikre is választ kaphattak.< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala