Plébániai közösségi ház épül Egerben, a Lajosvárosban

Lajosváros temploma az 1930-as évek második felében épült, akkor kezdett el benépesedni, beépülni a városrész, a templomhoz és a plébániához aktív közösségi élet kapcsolódik azóta is.  Az itt élők régi vágya vált valóra azzal, hogy elkezdődött a közösségi ház építése a régi iskolatelken, mely a közelmúltban került ismét az Egri Főegyházmegye tulajdonába.

 

Koós Ede plébános úgy fogalmazott: egy visszaemlékezés szerint a 90-es évek második felében tett főpásztori látogatást itt Seregély István érsek, aki a hívek felvetésére azt mondta, lesz közösségi  ház, ezt az ígéretet váltja most valóra Ternyák Csaba egri érsek.

Az új létesítmény a lelkiségi mozgalmak, az idősebbek és a családosok számára is megfelelő teret tud majd biztosítani.

Mint a plébános elmondta: a Szent Mónika Közösségtől a Karitászon keresztül számos csoport működik tevékenyen, köztük a népes ministránscsapat, melyhez közvetlenül is nagyon sok család kapcsolódik.

A korszerű, alacsony energiaigényű épületben egy 100 négyzetméteres osztható nagyterem  kap helyet, emellett több kisebb közösségi teret alakítanak ki, a hozzájuk  kapcsolódó kiszolgálóhelyiségekkel. A közösségi ház környezetét szépen parkosítják majd.

A tervek szerint 12 hónap alatt készül el a beruházás, a telek többi részének beépítése még tervezés alatt van.

 

Bérczessy András

Egri Főegyházmegye< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala