Nevelőszülői hálózatát fejlesztette a máltai szeretetszolgálat

Fejlesztette nevelőszülői hálózatát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a 38,3 millió forintos európai uniós forrásból eszközöket szereztek be és képzéseket tartottak.

 

Horváth Ádám, a szeretetszolgálat országos nevelőszülői hálózatának szakmai vezetője a pénteki, budapesti projektzáró sajtótájékoztatón elmondta, az összeg túlnyomó részéből a nevelőszülők mindennapi életét megkönnyítő eszközöket - mosógép, hűtőszekrény, babakocsi, mérleg, kerékpár, informatikai berendezések - szereztek be, amelyeket kölcsönbe adnak azoknak, akiknek éppen szükségük van rájuk. A fennmaradó pénzből képzéseket tartottak a szervezet munkatársainak, pszichológusainak, gyermekvédelmi tanácsadóinak, hogy az ország különböző pontjain egységesen tudják képviselni az általuk képviselt értékeket. A nevelőszülőknek is tartottak tréningeket, bemutatták nekik a frissen vásárolt fejlesztő eszközöket, előadásokat szerveztek a drogprevencióról és a gyermekbántalmazásról, valamint bővítették munkaerőpiaci ismereteiket is - ismertette Horváth Ádám. Morva Emília, a szolgálat közép-magyarországi regionális központjának vezetője elmondta, a nevelőszülők olyan nehéz sorsú gyerekeket fogadnak be a saját családjukba, akiket valamilyen probléma miatt ki kell emelni a vér szerinti családjukból.    Céljuk, hogy ezek a gyerekek is ugyanolyan esélyeket kapjanak, mint a saját családjukban nevelkedők, ezért a munkájuk hihetetlenül sok erőt és szeretetet kíván meg tőlük - emelte ki.    A kiosztott sajtóanyag szerint a szeretetszolgálat 20 éve működő nevelőszülői hálózatában jelenleg 87 nevelőszülő lát el 212 gyereket, köztük fogyatékossággal élőket, halmozottan sérülteket. A nevelőszülők a gyerekek gondozása mellett tartják a kapcsolatot a vér szerinti szülőkkel annak érdekében, hogy a gyerekek visszatérhessenek a saját családjukba vagy örökbefogadókhoz kerülhessenek.

 

maltai.hu< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala