Nagyváradra látogattak az Egri Főegyházmegye fiatal papjai

Hagyományos, évente megszervezett zarándoklatuk úti céljául Nagyváradot választották idén az Egri Főegyházmegye káplánjai, fiatal papjai. Augusztus 16. és 18. között utaztak a partiumi püspöki székhelyre. A zarándokokat főpásztoruk, Ternyák Csaba egri érsek is elkísérte.

 

Az évente megrendezett zarándoklat fő célja az, hogy a fiatal papok, káplánok főpásztorukkal és egymással is minőségi időt tölthessenek el a nyári időszakban, új helyeket keressenek fel és ismerjenek meg, teret hagyva a kikapcsolódásnak is.

Augusztus 16-án, csütörtökön a nagyváradi egyházi nevezetességeket látogatták meg a vendégek: a felújítás alatt álló püspöki palotát, a székesegyházat és annak kincstárát, a várat, valamint a Szent László teret. A zarándoklat második napján az egyházmegye történelméhez szorosan kapcsolódó szent helyeket és más érdekességeket kerestek fel: a bihari földvárat, a szentjobbi plébániatemplomban őrzött kegyképet, a nagyszalontai Arany János Múzeumot és a Böjte Csaba alapítványa által kezelt gyermekotthont.

Böcskei László megyéspüspök fogadta és vezette a vendégeket, örömmel mutatta be nekik Szent László örökségét, amelyet a nagyváradi egyházmegye kutatni, őrizni és továbbadni igyekszik. A főpásztor megfogalmazása szerint a vendégeknek megmutatták azt, amit a jelenben próbálnak megvalósítani, de mindig a jövőre való tekintettel.

Az egri káplánok, fiatal papok tanulmányi kirándulása szombaton ért véget, akkor mindenki hazatért, hogy szolgálati helyén folytassa a lelkipásztori munkát.

 

Forrás: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala