Minorita vértanúk csontereklyéi Egerben

Egerbe érkeztek Boldog Zbigniew Strzałkowski és boldog Michał Tomaszek minorita vértanúk csontereklyéi.

 

 

A lengyel származású szerzetesek Peruban teljesítettek missziós szolgálatot, amikor 1991. augusztus 9-én egy kommunista terrorszervezet kivégezte őket. A boldoggá avatási szertartáson felolvasott életrajzaik szerint, a „Fényes Ösvény” azért ítélte őket halálra, mert az evangélium hirdetésével és a szegényeknek nyújtott segítséggel békességet terjesztettek az emberek között, csillapítva így a hegyi lakosságnak a terrorszervezet szempontjából kívánatos „forradalmi haragját”. A boldoggá avatási per forrásai szerint a terroristák a ferenceseket azért is választották áldozatul, mert az akkori pápa, az azóta szentté avatott II. János Pál honfitársai voltak..

Az ereklyéket Dariusz Bogaczyński, krakkói missziós referens hozta Egerbe. A vértanúk tiszteletére bemutatott szentmisén szentbeszédében úgy fogalmazott: a két boldog szerzetes már egységben van az Atyával. Keressük az ő barátságukat, hogy közbenjáró imádságuk a mi életünkre is kihasson.

A szentmise végén a hívek lerótták tiszteletüket a missziósok csontereklyéi előtt, amelyeket ezután a templom egyik oldalkápolnájában helyeztek el.

 < Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala