Menekülteket segít a Karitász

Munkatársunk elmondta, a bázison dolgozó orvosok, ápolók és önkéntesek erőn felül teljesítenek szolgálatot, az éjszakát mindegyikük alvás nélkül töltötte. Több mint 500 ember aludt a szabad ég alatt, akik az éjszaka során érkeztek át a határon.

Az orvosi csapat több mint 100 esetet látott el. Rengeteg a végtagsérülés, törés, sok lázas beteg van, megfázásos tünetekre és egyéb panaszokra is kértek segítséget, valamint sok cukorbetegnek kellett orvosi ellátás, akik napok óta nem jutotak inzulinhoz. Három esetben kellett mentőt is hívni. Munkatársunk arról is beszámolt, hogy sok állapotos asszony van a menekültek között, elláttak egy 8 napos csecsemőt és sok kisgyermeket.

Önkénteseink egész éjjel osztották a takarókat. Emellett sok kiskorú gyermek kért segítséget szüleik megtalálásában. Ezekben az esetekben önkénteseink a rendőrség munkatársaival közösen próbálják megkeresni a bázis körül és a röszkei táborban a szülőket, hozzátartozókat.

 

A Karitász bázisraérkező menekültek örömmel fogadják a segítséget és hálásak érte, munkatársaink barátságos légkörben végzik a munkát.

A kialakított bázis gyűjtőpontként is működik, mert sok adomány érkezik folyamatosan, amelyeknek eddig nem tudtak helyet biztosítani a helyszínen. A szociális sátorban folyamatosan fogadják az adományokat, és osztják is ki az érkező menekülteknek.

Katolikus Karitász< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala