Megújult a templom Erdőtelken

Hat éve földrengés rongált meg számos erdőtelki épületet, köztük a katolikus templomot is. A tetejét röviddel ezután helyrehozták, mára pedig kívül belül megszépült az épület. A 267 éves templomot ezen alkalomból ünnepi szentmise részeként áldotta meg Ternyák Csaba egri érsek, november 30-án.

 

Szentbeszédében az főpásztor emlékeztetett, a mai nap különleges, hiszen az egyházi év utolsó napja. Adventtel kezdődik az új egyházi év, amely mindnyájunkat életünk megújítására hív - mondta.

Hozzátette: ennek a napnak más jelentősége is van, itt van ez a templom, melyet megáldottunk és Istennek szenteltünk ismét. Benne van az összefogásunknak gyümölcse, s arra sarkall a megújult templom, hogy mi is megújuljunk.

 

A templom felújítása egy széleskörű összefogás eredménye – mondta el a Szent István Televízió kérdésére Lengyel Gyula plébános. A főpásztor és a főegyházmegye biztosította a forrásokat és segítettek az itt élők, valamint a helyi önkormányzat is.

Az elmúlt időszakban számos, a templom környezetét érintő fejlesztést is végeztek. A 2020-as évben pedig a szemközti Karitász ház felújítását tervezi az erőtelki egyházközség.

 

Egri Főegyházmegye

Szent István Televízió< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala