Megnyílt Márton Árpád festőművész kiállítása az Egri Érseki Palota Kulturális Turisztikai és Látogat

Székely dallamokkal kezdődött Márton Árpád festőművész Élet-jelek című kiállításának megnyitója az Egri Érseki Palota Kulturális Turisztikai és Látogatóközpontban.

 

Ternyák Csaba érsek köszöntőjében emlékeztetett, az egri és az erdélyi egyházmegye több száz évig szomszédos volt egymással, így Márton Árpádot, mint szomszédunkat is köszönthetjük. A főpásztor kiemelte: az érseki palota egyik fontos küldetése a különböző művészetek bemutatása, így az örömmel ad helyet ennek a tárlatnak.

Banner Zoltán művészettörténész úgy fogalmazott: a Teremtő két lehetőséget adott számunkra hogy még földi életünkben fogalmunk legyen a láthatatlanról, az egyik a hit, a másik a művészet.

Végül maga az alkotó szólt az érdeklődőkhöz. Márton Árpád köszönetét fejezte ki hogy a város, azon belül pedig az érseki palota befogadta alkotásait, majd az Egerhez fűződő személyes kötődését is megosztotta a hallgatósággal.

Márton Árpád 1940-ben született Gyergyóalfaluban.  Festőművészeti diplomát Kolozsvárott szerzett.  A képeiből nyílt kiállítás az Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpont első emeletén, április 15-éig tekinthető meg.

 < Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala