Megkezdődött a Szentségimádás Iskolája programsorozat Egerben

A Szentségimádás Iskolája címmel indult programsorozat Egerben, szeptember 13-án.

 

A ciszterci templomban tartott tanítások az Eucharisztia jobb megismerését szolgálják, felkészülést adva ezzel a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. Első alkalommal Szabó József az Egri Érseki Papnevelő Intézet spirituálisa „Jézus valóságos jelenléte az Eucharisztiában” címmel tartott előadást.

A lelkipásztor elmondta: az Eucharisztia a szeretet szentsége, amit az emberek nem fogtak fel. Szent Pál apostol buzdítására utalva úgy fogalmazott: amikor imádkozunk, azt a kegyelmet is kérjük, hogy ne csak az értelmünkkel, hanem a szívünkkel is megértsük lényegét. Ez a kinyílás a misztérium előtt a tökéletes szeretethez vezethet, melyet Jézus példája vetít elénk.

December 20-áig további 11 előadás lesz az egri ciszterci templomban. A következő szeptember 27-én lesz, 18 órai kezdettel.

Az előadásokat a közeljövőben a Szent István Rádióban is meg lehet hallgatni, illetve a Szent István Televízió honlapján el lehet érni a www.szentistvantv.hu címen.

 

Szent István Televízió< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala