Megkezdődött a húsvéti szent háromnap az Egri Főegyházmegyében

Az egri bazilikában tartott krizmaszentelési szentmisén a főegyházmegye papsága mellett részt vett a bérmálkozásra készülő több száz fiatal is.

 

Szentbeszédében Ternyák Csaba a párizsi Notre-Dame-ot nagyhétfőn pusztító tűz kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy ez a dráma is alkalmat ad arra, hogy elgondolkodjunk és új elhatározásokra jussunk; hiszen hisszük, hogy életünk eseményeit úgy is felfoghatjuk, mint Isten üzenő füzetét. A hívő emberben ugyanis megvan az a lelki érzékenység, hogy minden eseményt az üdvösség távlatába helyezzen. Az érsek feltette a kérdést: Mit üzen nekünk ez a tűzvész? És így válaszolt: Értjük mindannyian, ez egy figyelmeztetés: térjünk meg, legyünk hűségesek ahhoz a drága örökséghez, melyért őseink szenvedéseket is vállaltak.

A papsághoz fordulva a főpásztor arra buzdított, hogy szentbeszédeikben ne az Ószövetség haragvó, bosszúálló Istenét állítsák a hívek elé, hanem a bűnbánókkal szemben hosszan tűrő és nagy irgalmú Istent mutassák meg; ezt azonban úgy tegyék, hogy a hívek soha ne feledkezzenek meg a bűn lelket romboló hatásáról és Isten igazságosságáról sem.

A szentmisét követően a papság és a bérmálkozásra készülők bejárták az érseki pincerendszert, mely húsvéthétfőn nyílik meg a nagyközönség előtt.

 

Egri Főegyházmegye

Szent István Televízió< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala