Megérkezett Vásárhelyre, és elindult Csíksomlyóra Ferenc pápa

Szakadó esőben várják a csíksomlyói hegynyeregben a zarándokok Ferenc pápa érkezését. A szentatya fél tizenkettőtől tart misét a legjelentősebb magyar zarándokhelyen.

 

Közben az Országos Meteorológiai Intézet (ANM) narancssárga jelzésű riasztást adott ki nagy mennyiségű csapadékra vonatkozóan Csíkszékre.

• 10.00 – A marosvásárhelyi reptéren szállt le szombat reggel a Ferenc pápát szállító repülőgép, miután a rossz időjárásra való tekintettel megváltoztatták a szentatya eredeti útvonalát. Peti András, a repülőtér igazgatója érdeklődésünkre elmondta, noha pénteken vált bizonyossá, hogy a pápa Marosvásárhelyen landol, már jó ideje folynak az előkészületek a fogadására, hiszen mint lehetőséggel, ezzel is számolni kellett. A reptér igazgatója tudatta, reggel 8 óra után 20 perccel landolt a Tarom légitársaság különjárata, a pápát pedig a repülőgép lépcsőjének aljában fogadták, amitől nem messze várta egy Volkswagen típusú fekete személygépkocsi, amely néhány percen belül elindult a Csíksomlyóra tartó helikopterhez. A pápát a repülőtéren Mircea Dușă, Maros megye prefektusa is fogadta, valamint Marosvásárhely és Nyárádtő polgármesterei is. A repülőtér igazgatójától még megtudtuk, hogy Jászvásárra is Marosvásárhelyről indul Ferenc pápa.

9.40 – Megfogadták a szervezők arra vonatkozó kérését a csíksomlyói pápai szentmisére érkező zarándokok, hogy időben induljanak el a torlódás elkerülése érdekében. Kilenc óráig már több ezren a helyszínre érkeztek, ahol rendkívül szervezetten és zökkenőmentesen zajlik a biztonsági kapukon való átjutás, illetve a szektorok megtalálása. Segítőkész csendőrök és önkéntesek segítik a csíksomlyói nyeregbe érkező zarándokokat, hogy minél egyszerűbben átjuthassanak a biztonsági kapukon, és megtalálják a belépőjükön meghatározott szektorokat. A szervezettségnek meg is látszik az eredménye, a helyszínen lévő kollégánk tájékoztatása szerint nyugodt a hangulat a csíksomlyói nyeregben, káosznak nyoma sincs. Noha az időjárás továbbra sem kedvező, hiszen az eső mellett köd ereszkedett a nyeregre, a több ezer zarándok rendezetten és türelmesen várja Ferenc pápa érkezését. A szektorok azonban egyelőre nem teltek be, továbbra is folyamatosan érkeznek a zarándokok.

 

 

szekelyhon.ro

Fotó: Facebook/Aeroportul Transilvania< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala