Megbízólevelet vettek át egyházmegyei iskolaigazgatók

Az Úrangyala közös imádkozásával kezdődött az Egri Főegyházmegyei iskolaigazgatók megbízóleveleinek ünnepélyes átadása az Érseki Palota kápolnájában, július 12-én.

 

Az egri főpásztor köszöntőjében kiemelte, olyan időket élünk amikor újjászervezésre van szükség, amikor föl kell fedeznünk igazi gyökereinket. A keresztény hit fenntartása segített bennünket ugyanis évszázadokon át megmaradni magyarnak. Ennek átadása a ránk bízottaknak pedig közös küldetésünk – fordult az igazgatókhoz Ternyák Csaba. A főpásztor rámutatott: a katolikus iskola egyik fő feladata, hogy elbűvölje a diákokat, hogy rácsodálkozzanak a tudományon és a hiten keresztül Isten szeretetére. Az értelem és a hit átszövik egymást és képesek erősíteni egymást. Minél többet tudunk, annál jobban rájövünk, Isten mennyire szeret bennünket.

Az eseményen azok számára is megbízólevelet nyújtottak át, akik korábban is igazgatóként végezték

A megbízólevelek átadása után az egri Szent Imre Katolikus Általános Iskola zeneiskolásai adtak rövid műsort, a közös ünnepi ebédet megelőzően.

 

Szent István Televízió< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala