Megáldották Mátraszentimre megújult templomát

November 13-án, pénteken Ternyák Csaba egri érsek ünnepi szentmise keretében megáldotta a felújított mátraszentimrei templomot.

 

Az ünnepen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédében azt szorgalmazta, hogy Mátraszentimre megújult temploma "legyen a szlovák-magyar megbékélés szimbóluma."

 

20 millió forint kormányzati támogatásból a nyílászárók cseréjén túl a templom teljes belső elektromos hálózatát, világítását és a fűtési valamint légkondicionáló rendszerét is megújították. A megújult Isten háza új oltárt, tabernákulumot, ambót, padokat kapott és keresztúttal is gazdagodott.

 

A tervezést és a kivitelezést Németh Tamás mérnök és munkatársai irányították. A belső építészeti munkát pedig Ecker Judit a Magyar Építész Kamara Belső Építész tagozatának elnöke irányította. A világítási terveket a Lisys-Project Kft. munkatársai készítették és végül a kivitelezést a Mátra-Panoráma Kft. munkatársai végezték.

 

Forrás: Mátraszentimre Római Katolikus Plébánia, MTI

Fotó: Komka Péter/MTI

 < Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala