Lektor- és akolitus-avatás Egerben

Az ünnepi szentmise részeként zajlott Krisztus Király ünnepén a lektor és akolitus avatás, valamint az egyházi rend felvételére készülők fogadalomtétele az egri székesegyházban, november 25-én.

 

Ma, amikor Krisztus Királyt ünnepeljük, véget ér az egyházi év és egy csodálatos ív rajzolódik ki előttünk – mutatott rá beszéde kezdetén Ternyák Csaba érsek, majd úgy fogalmazott – Krisztus ugyanúgy kezdte az életét, mint bármelyikünk, azután hatalommal kezdett tanítani és csodákat tett. Végül dicstelenül meghalt és dicsőségesen feltámadt. A királyoknak trónja van és uralkodnak. De hol győz Krisztus, ki fölött uralkodik és kinek parancsol, vetette fel a kérdést a főpásztor. Erre az ismert trikolon segítségével válaszolt.

„Krisztus uralkodik is, de uralma nem elnyomás, nem önkény, hanem pásztori szolgálat. Krisztus királyságának ez az igazi perspektívája és minden egyházi szolgálatnak ez az igazi tartalma. Vele mi is uralkodni fogunk, de ez az uralom éppen a szolgálatunkban valósul meg.”-mondta az érsek.

Beszéde végén Ternyák Csaba az avatandókhoz és a fogadalom tevőkhöz fordult buzdításában: Mélyítsétek el a hivatástudatot és egyre jobban használjátok fel azokat a lehetőségeket, amelyekben titeket a szeminárium közössége segít és támogat.

Az Érseki Papnevelő Intézet valamint a Redemtoris Mater Missziós Szeminárium másod és harmadéves hallgatói a főpásztor elé járultak, aki akolitussá, azaz oltárszolgává valamint lektorrá, vagyis felolvasóvá avatta őket.

 

Szent István Televízió< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala