„Legyetek hídépítők!” - érseki áldás a szerkesztőség új épületén

Új helyszínen működik a Szent István Rádió és Televízió szerkesztősége 2020. februárjától. A felújított Deák Ferenc úti épületet, az új stúdiókat Ternyák Csaba egri érsek áldotta meg.

 

A déli Úrangyala imádsággal kezdődő ünnepségen a Szent István Rádió és Televízió fenntartója, Ternyák Csaba egri érsek mondott áldást élő adásban a munkatársak jelenlétében, kérte Isten áldását arra a munkára, melyet az alapító érsek szándéka szerint végeznek a dolgozók mintegy 20 esztendeje. Elmondta: Seregély István érsek mondata örökérvényű: „rádiónk célja azonos az Egyház küldetésével, mindenki üdvösségének a szolgálata”.  

A főpásztor köszönetet mondott a szerkesztőség munkatársainak, hogy ennek jegyében igyekeztek és igyekeznek dolgozni, két vonalon is. Egyrészt azokban a műsorokban, melyek kifejezetten és közvetlenül a keresztény hit megerősödését szolgálják, másrészt a keresztény kultúrát megismertető, elmélyítő alkotásokban. Ternyák érsek kiemelte: továbbra is az a cél, hogy a tanúságtételek, a keresztény kultúra közvetítése által hidat építsenek az embereknek a hit felé. A főpásztor Isten áldását kérte a házra, az intézményre, a munkatársakra és a hallgatókra.

 

A szertartást követően a főpásztor Ficzek László általános helynökkel és Kakuk Ferenc érseki titkárral bejárta az épületet, megáldotta és megtekintette a televízió stúdióját, a szerkesztőségi helyiségeket.

 

Az ünnepségen Szarvas István atya, a Szent István Rádiót és Televíziót működtető Magyar Katolikus Rádió Alapítvány elnöke köszönetet mondott Ternyák Csaba egri érseknek a támogatásért, valamennyi munkatársnak a felújításban, költözésben való részvételért, a közös munkáért, melynek eredményeként új, komfortos és korszerű körülmények között tevékenykedhet a szerkesztőség. A lelkipásztor úgy fogalmazott: két évvel ezelőtt, amikor a rádió 18 éves volt, úgyszolván nagykorú lett, akkor kezdődött meg a felújítás folyamata, a költözés tervezése. Mint mondta, olyan ez, amikor az ember életében is eljön az idő, hogy különválik az atyai háztól, azért, hogy önálló legyen és tovább fejlődjön. 

 

A Szent István Rádió és Televízió új épületének megáldási ünnepsége közös agapéval zárult.

 

Bérczessy András

Szent István Televízió< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala