Legyen öröm az iskolakezdés Kárpátalján is! – A Katolikus Karitász akciót hirdetett

A Katolikus Karitász tizedik alkalommal indította el augusztus 5-én Legyen öröm az iskolakezdés! címmel az ország legnagyobb tanévkezdési segélyprogramját.

 

Fontos célkitűzés a 100. évforduló alkalmából az is, hogy enyhítsék a trianoni döntés súlyos következményeit az elcsatolt területeken. Ezért száz, magyar osztályba iratkozott elsős kisdiák iskolakezdését segíti a Karitász Kárpátalján.

A trianoni tragédia századik évfordulóján a legkeletibb, magyarok lakta települések – Kőrösmező, Rahó, Aknaszlatina, Técső, Visk, Csap, Gyertyánliget, Huszt, Munkács, Nagybocskó, Nagyszőlős és Ungvár – elsőseinek ajándékoz színes ceruzát, zsírkrétát, vízfestéket, iskolatáskát és egyéb tanszereket a Karitász. 

A Nemzetpolitikai Államtitkárságnak és a Könyvtárellátónak köszönhetően a szórványban minden magyar gyermek ábécéskönyvet kap és munkafüzeteket, melyből az olvasást, a betűvetést is megtanulhatják az elsősök. Az iskolakezdési csomag jelképes ajándék is azoknak a családoknak, akik a szórványban is megőrzik a magyar nyelvet és kultúrát, és továbbadják gyermekeiknek.

Legyen öröm az iskolakezdés az elcsatolt területeken is! Ez volt a célja a Katolikus Karitász akciójának, amikor 2017-ben a Délvidéken és Kárpátalján is elindította iskolakezdési programját. Így idén már negyedik alkalommal küldenek adományt, a kárpátaljai és a délvidéki családok ennek köszönhetően stabilan számíthatnak erre a segítségre.

A szervezet eddig minden évben személyesen adta át a táskákat, ez azonban a mostani helyzetben nem lehetséges. Ugyanakkor gondoskodnak arról, hogy az iskolakezdésre valamennyi támogatott családhoz megérkezzen a tankönyvből és egyéb tanszerekből, valamint iskolatáskából álló csomag.

Ezekhez a célokhoz kéri a szervezet a jószándékú adományozók felajánlásait, hogy közösen minél több gyermeknek segíthessenek.

Az adományokat szeptember 15-ig fogadják az alábbi módokon:

• A 1356-os adományvonal hívásával (egy hívás 500 Ft támogatást jelent)• Online adományozással a Karitász honlapján keresztül

• A Katolikus Karitász központi bankszámláján is várja az adományokat „iskolakezdés” megnevezéssel: Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008

Mi mennyit ér?

• 1 hívás egy színesceruza-készletet

• 10 hívás egy iskolatáskát

• 1000 hívás 100 gyermek támogatását


További információ kérhető:

Besze Erikától a sajto@caritas.org.hu e-mail-címen, illetve a 0630-688-1989-es telefonszámon.

*

Itthon tíz évvel ezelőtt indult a Karitász Legyen öröm az iskolakezdés! címmel meghirdetett gyűjtése; idén tízezer családnak kíván segítséget nyújtani a szervezet. Az elmúlt években hozzávetőlegesen több mint 30 ezer család kapott támogatást a Katolikus Karitásztól a szeptemberi tanévkezdéskor.

 

Forrás: Katolikus Karitász

Fotó: Vermes Tibor/Katolikus Karitász (archív)< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

adószám: 18578726-2-10

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala