Krízis munkában a Főegyházmegyei Karitász

A nap 24 órájában várja a rendkívüli hideg elől menedéket keresőket az Egri Főegyházmegyei Karitász Központ ideiglenes krízis melegedője, a Szvorényi utca 69. szám alatti, volt általános iskola épületében.

 

Árvai Ferenc karitász igazgató minden nap személyesen koordinálja a segítséget kérők ellátását.

Akinek tehát segítséget jelent, ha fűtött helyiségben tartózkodhat és forró teát, esetleg meleg ételt fogyaszthat, megteheti ezt egészen addig, amíg a rendkívüli hideg időjárás tart. Az immár hat éve működő, egykori iskolaépületet február 28-án nyitotta meg az Egri Főegyházmegye Karitász Szervezet krízismelegedőként, ahol meleg étel, ruha, tisztálkodási lehetőség várja a rászorulókat. Ugyanitt naponta ötven rászoruló kaphat meleg ebédet.

Árvai Ferenc, karitász igazgató elmondta: mivel nem állami támogatásból, hanem a karitász saját költségéből működtetik a saját épületükben a krízismelegedőt és az étkeztetést, ezért minden támogatást köszönettel vesznek. Az adója egy százalékának felajánlásával, illetve az 1356-os adományvonal hívásával, 500 forinttal támogathatja bárki a segítők munkáját.< Vissza

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Imaszándék

A Szent István Rádió minden nap 18 órától Rózsafüzér imádságot közvetít. Hallgatóink imaszándékait hétköznapokon 9 és 16 óra között várjuk telefonon a 36-510-610-es számon.


Kívánságműsor

A Szent István Rádió kívánságműsorába várjuk az Önök zenei kéréseit a 36-510-610-es számon 8 és 18 óra között.

Napi evangélium

Imádságok

Az Úr imádsága (Miatyánk)
Rózsafüzér
Az úr angyala